Το βράδυ της Κυριακής (14/7) η Αγγλία θα αγωνιστεί στον τελικό του Euro 2024 απέναντι στην Ισπανία, με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας να έχει πάρει την απόφασή της να ανανεώσει τον Γκάρεθ Σαουθγκέιτ.

Μια απόφαση που έχει πάρει καιρό τώρα η FA όσον αφορά τη συνεργασία της με τον εκλέκτορα της εθνικής. Κι όλα αυτά ενώ υπήρξε ένα αρνητικό κλίμα για τον Σαουθγκέιτ από τα ΜΜΕ της χώρας και τους οπαδούς.

Ωστόσο, η Αγγλία είναι στον τελικό του Euro 2024. Και μάλιστα είναι ο δεύτερος σερί τελικός σε Euro.

Η επική πρόκριση στον τελικό του Euro 2024

Τα «τρία λιοντάρια» πήραν μια επική πρόκριση επικρατώντας 2-1 της Ολλανδίας με γκολ του Γουότκινς στο 90' και παρά το γεγονός ότι δεν πείθουν με τις εμφανίσεις τους, θα επιχειρήσουν να... ρεφάρουν τον χαμένο τελικό από την Ιταλία στην προηγούμενη διοργάνωση.

Ωστόσο, όποια κι αν είναι η έκβαση της ιστορικής αναμέτρησης, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας, σύμφωνα με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο, θέλει να διατηρήσει στον πάγκο της τον Γκάρεθ Σαουθγκέιτ.


Έγραψε ιστορία ο Σαουθγκέιτ 


Πέρασε πολλά ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ σε αυτή τη διαδρομή που έκανε η εθνική Αγγλίας έως τον τελικό. Και τι δεν του έγραψαν τα βρετανικά ταμπλόιντ και τι δεν του... έσουραν οι φίλαθλοι της ομάδας.

Ωστόσο, τα στατιστικά του είναι εξαιρετικά. Κάτω από τις οδηγίες του τα "Τρία Λιοντάρια" φτάνουν σε τελικό Euro για δεύτερη σερί φορά και θα είναι ο πρώτος τελικός, σε μεγάλη διοργάνωση, όπου θα δώσει το «παρών» και δεν θα διεξαχθεί εντός των συνόρων.

Έχει συμπληρώσει 102 αγώνες στον πάγκο της κι έχει παρουσία σε δύο Μουντιάλ και ισάριθμα Euro. Παράλληλα είναι ο κορυφαίος τεχνικός στην ιστορία της εθνικής Αγγλίας, με τις περισσότερες νίκες σε νοκ άουτ παιχνίδια μεγάλων διοργανώσεων.