Ο Κάρλος Αλκαράθ αντιμετώπισε στον ημιτελικό του Wimbledon τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ και με εξαιρετική εμφάνιση εξασφάλισε τη πρόκριση του για ακόμη έναν τελικό Grand Slam επικρατώντας με 3-1 σετ (7-6, 3-6, 4-6, 4-6) και περιμένει τον αντίπαλο του ανάμεσα στους Νόβακ Τζόκοβιτς και Λορέντζο Μουσέτι.

Πήρε το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ ο Μεντβέντεφ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Μεντβέντεφ να κρατάει έστω και με δυσκολία το πρώτο σερβίς του και να παίρνει ένα μικρό προβάδισμα στο πρώτο σετ, με τον Αλκαράθ στη συνέχεια να διατηρεί το δικό του και να ισοφαρίζει σε 1-1.

Ο Ρώσος όμως λίγο αργότερα κατάφερε να κάνει το μπρέικ στον αντίπαλο του χωρίς να χάσει καν πόντο και έκανε το 3-1, αλλά ο Ισπανός έδωσε τη δική του απάντηση κατευθείαν και απάντησε κάνοντας το 3-2 χωρίς να αφήσει τον αντίπαλο του να χαρεί.

Ο Μεντβέντεφ έκανε το 4-2 αμέσως όμως με δεύτερο συνεχόμενο μπρέικ και κράτησε το σερβίς του για να προηγηθεί με 5-2 θέλοντας μόνο ένα γκέιμ για να καταφέρει να κατακτήσει το πρώτο σετ στον ημιτελικό του Wimbledon.

Ο Αλκαράθ κατάφερε να πάρει τρία συνεχόμενα γκέιμ και ισοφάρισε σε 5-5, ενώ στη συνέχεια οι δύο τενίστες κατάφεραν να κρατήσουν το σερβίς του και οδήγησαν στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Μεντβέντεφ ήταν πιο ψύχραιμος και 7-1 έκανε το 7-6 και πήρε το πρώτο σετ.



Ένα μπρέικ ήταν αρκετό για τον Αλκαράθ για να ισοφαρίσει

Το δεύτερο σετ σε αντίθεση με το προηγούμενο δεν είχε τα αντίστοιχα σκαμπανεβάσματα καθώς οι δύο αντίπαλοι κατάφεραν να κρατήσουν στα πρώτα τρία γκέιμς το σερβίς του, με τον Ισπανό να προηγείται με 2-1 και τον Ρώσο να σερβίρει.

Ο Αλκαράθ ξεκίνησε με 0-30 το τέταρτο γκέιμ κάτι που του έδωσε αυτοπεποίθηση και πήρε το προβάδισμα με 4-1, καθώς μετά το μπρέικ που έκανε κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του, έχοντας το πλεονέκτημα για την κατάκτηση του δεύτερου σετ.

Στη συνέχεια δεν υπήρξε κάποια ευκαιρία για τον Μεντβέντεφ να ισοφαρίσει τα μπρέικ, με αποτέλεσμα ο Ισπανός τενίστας να κρατήσει το σερβίς του μέχρι το φινάλε του δεύτερου σετ και με 6-3 ισοφάρισε τον αγώνα κόντρα στο Ρώσο.



Έκανε το 2-1 ο Αλκαράθ με όπλο το πρώτο σερβίς του

Ο Μεντβέντεφ παρά το χαμένο δεύτερο σετ ξεκίνησε με ψυχολογία το τρίτο και έκανε γρήγορα το 1-0, αλλά ο Αλκαράθ απάντησε κατευθείαν με 1-1 ισοφαρίζοντας με love game, δείχνοντας πως τα πράγματα είναι υπό το δικό του έλεγχο.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε στο αμέσως επόμενο γκέιμ, με τον Ισπανό τενίστα να κάνει το μπρέικ και να παίρνει το προβάδισμα με 2-1, ενώ κατάφερε να διατηρήσει το σερβίς του χωρίς να χάσει πόντο, με τον Μεντβέντεφ να μοιάζει... αποσβολωμένος.

Παρά τις προσπάθειες του Μεντβέντεφ να απαντήσει στα μπρέικ δεν κατάφερε να βρει ούτε μία(!) ευκαιρία για να απαντήσει, με τον Αλκαράθ με όπλο το πρώτο σερβίς του να κάνει το 2-1 στον ημιτελικό και να παίρνει σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό.



Έφτασε στον τελικό του Wimbledon ο απίστευτος Αλκαράθ 

Το ξεκίνημα του τέταρτου σετ έμοιαζε πολύ με εκείνο του πρώτου, καθώς ο Αλκαράθ κατάφερε στην πρώτη κιόλας ευκαιρία του να κάνει το μπρέικ και να πάρει το προβάδισμα από νωρίς, αλλά ο Μεντβέντεφ ισοφάρισε κατευθείαν απαντώντας με τον ίδιο τρόπο.

Οι δύο τενίστες κατάφεραν να κρατήσουν το σερβίς τους με ευκολία κάνοντας ο ένας μετά τον άλλον συνεχόμενα love game, με τον Αλκαράθ να δείχνει πιο άνετος στην αναμέτρηση, δείχνοντας πως μπορεί να κάνει πιο εύκολα μπρέικ από τον Μεντβέντεφ.

Το μπρέικ αυτό ήρθε στο έβδομο γκέιμ, με τον Αλκαράθ να κατάφερνει να πάρει το προβάδισμα με 4-3 και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του, κάνοντας το 5-3. Ο Μεντβέντεφ έφτασε ξανά σε απόσταση βολής, αλλά ο Ισπανός ολοκλήρωσε το τέταρτο σετ με 6-4 και έκανε το 3-1, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό του Wimbledon.