Πέραν των μεταγραφών που έχει ήδη ολοκληρώσει η Μπαρτσελόνα ενόψει της νέας χρονιάς στη Euroleague, υπάρχουν κι αρκετές αποχωρήσεις από τους "μπλαουγκράνα", με τον Ρόκας Γιοκουμπάιτις να αφήνει τη Βαρκελώνη και να επιστρέφει στο σπίτι του και την Ζαλγκίρις Κάουνας.

Αλλάζει ομάδα στη Euroleague ο Γιοκουμπάιτις με μεταγραφή στη Ζαλγκίρις

Η Μπαρτσελόνα έχει ήδη περάσει σε μεταβατικό στάδιο, με τον Χοάν Πεναρόγια να βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας και να προσαρμόζει το ρόστερ ενόψει της νέας χρονιάς και να πραγματοποιεί τις μεταγραφές που θα επαναφέρουν τους "μπλαουγκράνα" ξανά στην κορυφή.

Πέραν όμως από τις προσθήκες που αναμένονται να γίνουν στο ρόστερ, υπάρχουν και οι αποχωρήσεις με τους Κάλινιτς και Όσκαρ Ντα Σίλβα να έχουν πάρει ήδη το δρόμο για τον Ερυθρό Αστέρα και την Μπάγερν Μονάχου αντίστοιχα.

Το δρομολόγιο προς το... σπίτι του αναμένεται να πάρει ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα θα επιστρέψει στη Ζαλγκίρις για να καλύψει το κενό του Κίναν Έβανς που μετακόμισε στον Ολυμπιακό για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Λιθουανός γκαρντ τη περσινή χρονιά είχε 5,3 πόντους, 1.7 ριμπάουντ και 2,8 ασίστ στη Euroleague σε περίπου 16 λεπτά αγώνα. Αντίστοιχα στην ΑCB ολοκλήρωσε τη σεζόν με 7,2 πόντους, 1,4 ριμπάουντ και 2,7 ασίστ και θέλει στη Ζαλγκίρις Κάουνας να βρει ξανά τον εαυτό του.