Η Ελλάδα αντιμετώπισε την Ανδόρα για την πέμπτη αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2025 και κατάφερε να επικρατήσει με 3-0, διατηρώντας την πρώτη θέση στο τρίτο γκρουπ και τη διαφορά του +3 από το δεύτερο Μαυροβούνιο που αντιμετωπίζει την τελευταία αγωνιστική στις 16 Ιουλίου.

Με πρωταγωνίστρια τη Σαρρή πήρε προβάδισμα η Ελλάδα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ελλάδα να μπαίνει πολύ δυνατά και να καταφέρνει να προηγείται στο πρώτο κιόλας λεπτό, με την Σοφία Κονγκούλη να σκοράρει μετά από ασίστ της Βεατρικής Σαρρή, δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στην Εθνική για τη νίκη στον αγώνα.

Η Εθνική Ελλάδος προσπάθησε να βρει και γρήγορο δεύτερο γκολ αλλά η τερματοφύλακας της Ανδόρας κατάφερε να αποκρούσει σε δύο διαδοχικές περιπτώσεις τις προσπάθειες των αντιπάλων της, διατηρώντας το 1-0 στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η Ανδόρα προσπάθησε να πάρει μέτρα στον αγώνα, αλλά η Ελλάδα δεν της άφησε περιθώρια και κατάφερε να βρει το δεύτερο γκολ στο 23ο λεπτό με την Βεατρίκη Σαρρή να παίρνει την πάσα από την Μαρία Μίτκου και διαμόρφωσε το 2-0 που παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ολοκλήρωσε τη νίκη με θρίαμβο η Εθνική Ελλάδος κόντρα στην Ανδόρα

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ανδόρα προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα του ματς, προσπαθώντας να ελέγξει το χώρο του κέντρου, αλλά η Εθνική Ελλάδος με πρωταγωνίστρια ξανά την Κονγκούλη βρήκε και τρίτο γκολ στο 58ο λεπτό, σφραγίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη νίκη για την ομάδα της.

Παρά τις αλλαγές που έκανε στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου η Ελλάδα δεν τράβηξε το πόδι από το... γκάζι και βρήκε και τέταρτο γκολ στο 69ο λεπτό με την Αντιγόνη Παπαδοπούλου να εκμεταλλεύεται την ασίστ της Αναστασίας Σπυριδωνίδου.

Η Παπαδοπούλου δεν σταμάτησε εκεί όμως, καθώς 10 λεπτά αργότερα κατάφερε να βρει το δεύτερο προσωπικό της γκολ και πέμπτο για την Εθνική Ελλάδος, δίνοντας στη νίκη διαστάσεις... θριάμβου λίγο πριν την κρίσιμη αναμέτρηση κόντρα στο Μαυροβούνιο.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 89ο λεπτό ξανά η Αντιγόνη Παπαδοπούλου, με την 20χρονη παίκτρια του ΠΑΟΚ να ολοκληρώνει το χατ τρικ της και να δίνει στην Ελλάδα τη νίκη που τη φέρνει στους 13 βαθμούς στο τρίτο γκρουπ των προκριματικών του Euro 2025.