Λίγη ώρα μετά την πρόκριση του Κάρλος Αλκαράθ στον τελικό του Wimbledon, ο Νόβακ Τζόκοβιτς παρουσιάστηκε απόλυτα σοβαρός κόντρα στον Λορέντσο Μουσέτι και επικράτησε με 3-0 σετ (6-4, 7-6, 6-4) και θα βρεθεί σε ακόμη έναν τελικό Grand Slam.



Προβάδισμα για τον Τζόκοβιτς με εντυπωσιακές επιστροφές

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους δύο τενίστες να είναι προσεκτικοί στα σερβίς τους και να το διατηρούν στα πρώτα πέντε γκέιμς, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να κερδίζει με 3-2, χωρίς να έχει βρει κάποια ευκαιρία για κάποιο μπρέικ απέναντι στον Ιταλό.

Ο Μουσέτι σέρβιρε για να ισοφαρίσει, αλλά ο Σέρβος με απίστευτες επιστροφές κατάφερε να προηγηθεί με 0-40 και έκανε το μπρέικ παίρνοντας το προβάδισμα με 4-2, ενώ κατάφερε να διατηρήσει με τη σειρά του το δικό του σερβίς παίρνοντας προβάδισμα τριών γκέιμ με 5-2.

Ο Ιταλός επέστρεψε από 0-30 στο όγδοο γκέιμ και μείωσε σε 5-3, ενώ κατάφερε να κάνει και το πρώτο του μπρέικ στην αναμέτρηση φτάνοντας μία ανάσα από τον Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος όμως, "αντέγραψε" το έκτο γκέιμ και ξεκινώντας ξανά με 0-40 έκανε το μπρέικ και πήρε το πρώτο σετ με 6-4.



Με ψυχραιμία στο τάι μπρέικ έκανε το 2-0 ο Τζόκοβιτς

Στο δεύτερο σετ ο Μουσέτι μπήκε με "άγριες" διαθέσεις, καθώς κατάφερε στο πρώτο κιόλας γκέιμ να κάνει το μπρέικ και να προηγηθεί με 1-0, ενώ κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του και πήρε προβάδισμα με 2-0 δείχνοντας πως μπορεί να κοντράρει τον Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος από τη πλευρά του, βρήκε την ευκαιρία για μπρέικ στη συνέχεια αλλά δεν τα κατάφερε μέχρι το έκτο γκέιμ, όπου για ακόμη μία φορά στον αγώνα προηγήθηκε με 0-40 και έκανε το 3-3, φέρνοντας την αναμέτρηση στα ίσα στο δεύτερο σετ.

Οι δύο αντίπαλοι κατάφεραν να κρατήσουν το σερβίς τους στη συνέχεια χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, γεγονός που έφερε τον αγώνα στο τάι μπρέικ με 6-6. Εκεί ο Τζόκοβιτς είχε την απαιτούμενη ψυχραιμία και με 7-2 έκανε το 2-0 και πήρε σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό.



Στον τελικό του Wimbledon απέναντι στον Αλκαράθ ο Νόβακ Τζόκοβιτς

Ο Τζόκοβιτς ξεκίνησε δυνατά το τρίτο σετ, κάνοντας μπρέικ στην πρώτη κιόλας ευκαιρία του εκμεταλλευόμενος τις δύο ευκαιρίες που του έδωσε ο Μουσέτι, ενώ κατάφερε να κάνει το 2-0 διατηρώντας με ευκολία το σερβίς του.

O Ιταλός τενίστας προσπάθησε να βρει κι εκείνος με τη σειρά του μπρέικ για να μπει ξανά στη διεκδίκηση του αγώνα, αλλά ο Νόβακ Τζόκοβιτς συνέχισε να διατηρεί το σερβίς του και έφτασε στο 5-3, ένα γκέιμ μακριά από τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό.

Ο Μουσέτι κατάφερε να μειώσει σε 5-4 και είχε την ευκαιρία στο 40-30 για να κάνει το μπρέικ που θα τον έβαζε για τα καλά ξανά στη διεκδίκηση του τρίτου σετ, αλλά το κακό του χτύπημα έδωσε την ευκαιρία στον Τζόκοβιτς να τελειώσει το σετ με 6-4 και τον αγώνα με 3-0.