Η Εθνική Αγγλίας θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη της Ισπανίας στον τελικό του Euro 2024, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή (14/7) στο Βερολίνο. Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον έδειξε την προτίμησε του συγκλονίζοντας με το μήνυμα που έστειλε στον εκλέκτορα των "Τριών λιονταριών", Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Ο άλλοτε τεχνικός της εθνικής Αγγλίας (2001-06), ο οποίος έχει αποκαλύψει ότι δίνει μεγάλη «μάχη» με τον καρκίνο για τη ζωή του, έγραψε άρθρο στην «Independent» (με τίτλο: «Κάν' το για μένα, τον Σερ Μπόμπι Ρόμπσον και την Αγγλία») ενόψει του τελικού του Euro ανάμεσα στα «τρία λιοντάρια» και την Ισπανία.


Η Λίβερπουλ του είχε κάνει τον περασμένο Μάρτιο ένα μεγάλο «δώρο», καθώς του έδωσε την ευκαιρία να καθοδηγήσει τους αγαπημένους του «reds» σε αναμέτρηση των Legends του συλλόγου κόντρα στον Άγιαξ. Το επόμενο «δώρο» το περιμένει από τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και τους ποδοσφαιριστές του το βράδυ της Κυριακής.

Αναλυτικά το μήνυμά του Έρικσον στον Σάουθγκεϊτ για τον τελικό του Euro 2024:

"Η δουλειά του ομοσπονδιακού τεχνικού της Αγγλίας φέρνει μία όμορφη πίεση. Ακούς τόσα πολλά για το 1966 και για αυτά που έκανε ο Σερ Αλφ Ράμσεϊ και ξέρεις πόσο μεγάλες προσδοκίες υπάρχουν για σένα για να βάλεις τέλος σε αυτά τα χρόνια των πληγών.

Το ένιωσα. Ο Σερ Μπόμπι Ρόμπσον το ένιωσε. Ο καθένας από τους 13 προπονητές που ανέλαβαν μετά από τον Σερ Αλφ θα το ένιωσαν. Ουδείς από εμάς πέτυχε, όμως ουδείς έφτασε τόσο κοντά όσο ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Ο Γκάρεθ είναι σίγουρα ο καλύτερος Άγγλος προπονητής μετά από τον Σερ Αλφ. Με νίκη στο Βερολίνο την Κυριακή, πιστεύω ότι θα θεωρηθεί καλύτερος.

Ο Γκάρεθ έχει μάθει από τα λάθη που κάναμε, διαχειρίστηκε το πνευματικό μπλοκάρισμα των πέναλτι για την ακρίβεια- και πήγε πιο μακριά από όλους μας.

Τώρα, εκείνος, οι παίκτες και ολόκληρο το έθνος πρέπει να ξέρουν ότι η Αγγλία μπορεί να νικήσει. Εάν πιστέψεις σε κάτι αυτό μπορεί να συμβεί και αυτό συμπεριλαμβάνει να νικήσεις την Ισπανία στον τελικό.

Ο τελικός της Κυριακής θα είναι ένα ανοιχτό ματς και νομίζω πως η Αγγλία έχει μία πολύ μεγάλη ευκαιρία.

Και μπορεί να μην αισθάνομαι καλά την τελευταία εβδομάδα, ωστόσο θα παρακολουθώ το παιχνίδι από το σπίτι μου. Θα ήθελα πολύ να νικήσει η Αγγλία.

Όπως το ίδιο θα ήθελε και ο καθένας από τους προπονητές που προσπάθησαν και απέτυχαν να πάρουν ένα μεγάλο τρόπαιο με την Αγγλία μετά από το 1966. Πάμε Γκάρεθ. Κάντε αυτό που εμείς δεν μπορέσαμε".