Η Γιασμίν Παολίνι αντιμετώπισε στον τελικό του Wimbledon την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα με στόχο την πρώτη κατάκτηση Grand Slam της καριέρας της, μιας και στο Roland Garros αν και έφτασε μέχρι το φινάλε ηττήθηκε από την Ίγκα Σβιόντεκ.

Η Κρεϊτσίκοβα όμως, πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή πορεία στη διοργάνωση και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο στο βρετανικό Grand Slam, κερδίζοντας με 2-1 (6-2, 2-6, 6-4) της Ιταλίδας τενίστριας.



Εντυπωσιακό ξεκίνημα από την Κρεϊτσίκοβα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Κρεϊτσίκοβα να μπαίνει πολύ δυνατά και να κάνει στο πρώτο κιόλας γκέιμ το μπρέικ, παίρνοντας ένα σημαντικό προβάδισμα και δείχνοντας τις διαθέσεις της. Μάλιστα με love game κατάφερε και έκανε το 2-0 με... συνοπτικές διαδικασίες.

Στη συνέχεια η Παολίνι προσπάθησε να μπει στη διεκδίκηση του σετ, καταφέρνοντας με δυσκολία να κρατήσει το σερβίς της, αλλά δεν μπόρεσε να βρει κάποια ευκαιρία για μπρέικ, με την Τσέχα να κάνει το 3-1 και να συνεχίζει να κρατάει τη διαφορά των δύο γκέιμ.

Κάτι που όμως δεν κράτησε για πολύ, καθώς η Κρεϊτσίκοβα με εντυπωσιακές επιστροφές στο σερβίς της Ιταλίδας έκανε και δεύτερο μπρέικ κάνοντας το 4-1, ενώ κατάφερε στη συνέχεια χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία να κρατήσει το σερβίς της και να πάρει το πρώτο σετ με 6-2.



Απάντησε με το ίδιο... νόμισμα η Παολίνι στον τελικό του Wimbledon

Η Παολίνι παρά το γεγονός πως δεν ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση μπήκε με φόρα στο δεύτερο σετ και αφού κράτησε το σερβίς της, έκανε το πρώτο της μπρέικ στην αναμέτρηση, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα με 2-0.

Η Κρεϊτσίκοβα είχε την ευκαιρία να κάνει το μπρέικ και να απαντήσει κατευθείαν, αλλά η Παολίνι κατάφερε να διατηρήσει το σερβίς της και να κάνει το 3-0, με την Ιταλίδα να χάνει από τη πλευρά της την ευκαιρία να προηγηθεί με τέσσερα γκέιμ αλλά η Τσέχα απάντησε.

Η Παολίνι - που βρίσκεται στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA - ολοκλήρωσε το δεύτερο σετ με 6-2, καθώς έκανε ακόμη ένα μπρέικ στο όγδοο γκέιμ και ισοφάρισε τον τελικό του Wimbledon σε 1-1, με τον αγώνα να ξεκινάει ξανά από την αρχή.



Σήκωσε τον τίτλο στο Wimbledon η Κρεϊτσίκοβα για πρώτη φορά στη καριέρα της

Το τρίτο σετ σε αντίθεση με αντίθεση με τα προηγούμενα ξεκίνησε με τις δύο αντιπάλους να προσέχουν το σερβίς τους και να παίρνουν διαδοχικά τα γκέιμ χωρίς να χάσουν πόντο, με την Παολίνι να προηγείται με 3-2 χωρίς να έχει ευκαιρία για κάποιο μπρέικ.

H Κρεϊτσίκοβα έκανε το 3-3 με ευκολία και εκμεταλλεύτηκε τις καλές απαντήσεις της στο σερβίς της Παολίνι, κάνοντας το πρώτο μπρέικ στο τρίτο σετ και πήρε το προβάδισμα με 4-3, όντας δύο γκέιμ μακριά από την κατάκτηση του τίτλου στο Wimbledon.

Η Παολίνι μείωσε σε 5-4, έφτασε μία ανάσα από το μπρέικ που θα ισοφάριζε την αναμέτρηση, αλλά η Κρεϊτσίκοβα κατάφερε με δυσκολία να κρατήσει το σερβίς της και να σηκώσει τον τίτλο στο Wimbledon για πρώτη φορά στη καριέρα της.