Λίγες ώρες μετά το φιλικό προετοιμασίας του ΠΑΟΚ και την ήττα από την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, ο  "Δικέφαλος του Βορρά" με αλλαγμένη του όλη την 11άδα αντιμετώπισε την Φιτέσε που μετά από πολλά χρόνια στην Eredivisie υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία λόγω χρεών.

Κυριαρχικός στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να έχει όπως αναμενόταν τον έλεγχο του αγώνα απέναντι στη Φιτέσε και να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης στο 10ο λεπτό με τον Γιάννη Κωνσταντέλια να βρίσκεται απέναντι από τον τερματοφύλακα της ολλανδικής ομάδας αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει.

Ότι δεν κατάφερε ο Έλληνας διεθνής, πέτυχε στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Σαμάτα, με το σέντερ φορ του ΠΑΟΚ να εκμεταλλεύεται την ασταθή απόκρουση του Ρουπ στην κεφαλιά του Μαντί Καμαρά και με δική του κεφαλιά έκανε το 1-0 για τον "Δικέφαλο του Βορρά".

Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να πιέζουν για δεύτερο γκολ, με τον Κωνσταντέλια να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο πρώτο μισάωρο του αγώνα, αλλά τα πλασέ του Έλληνα ποδοσφαιριστή κατέληξε το ένα στο δοκάρι και το άλλο λίγο άουτ.

Τα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου δεν είχε κάτι το αξιόλογο, με το 1-0 για τον "Δικέφαλο του Βορρά" να παραμένει και την Φιτέσε να προσπαθεί να βρει ευκαιρίες να απειλήσει την εστία του Αντώνη Τσιφτσή

Εντυπωσιακό πρώτο τέταρτο στο δεύτερο ημίχρονο για την Φιτέσε που ανέτρεψε το σκορ

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν μπήκαν συγκεντρωμένοι στον αγωνιστικό χώρο και είδαν τη Φιτέσε να εκμεταλλεύεται την αδράνεια της άμυνας και να ισοφαρίζει στο 54ο λεπτό με τον Ντε Ρεχτ να κάνει τη σέντρα και τον Χούγκεφερτ με κεφαλιά να κάνει το 1-1.

Σαν μην έφτανε αυτό για τον "Δικέφαλο του Βορρά" η ολλανδική ομάδα βρήκε τέσσερα λεπτά αργότερα και δεύτερο γκολ, με τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ να λειτουργούν όπως στη φάση του πρώτου τέρματος και τον Κέρχενς αυτή τη φορά να εκμεταλλεύεται τη δεύτερη ασίστ του Ντε Ρεχτ για το 2-1.

Πίεσε για την ισοφάριση ο ΠΑΟΚ αλλά παρά τις ευκαιρίες δεν το κατάφερε

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προσπάθησε να ηρεμήσει τους παίκτες του οι οποίοι είναι κουρασμένοι με τις εξαντλητικές προπονήσεις, με τον Ρουμάνο τεχνικό να κάνει αλλαγές για να "φρεσκάρει" την ομάδα του που έχασε ευκαιρία στο 66ο λεπτό με την κεφαλιά του Κετζιόρα να καταλήγει άουτ.

Η πίεση του ΠΑΟΚ για να βρει το γκολ της ισοφάρισης συνεχίστηκε, με τον Σαμάτα να φτάνει μία ανάσα από το 2-2 στο 77ο λεπτό της αναμέτρησης, αλλά το σουτ από πλάγια θέση μετά από εξαιρετική πάσα του Κωνσταντέλια βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Ο "Δικέφαλος του Βορρά" συνέχισε να έχει τον έλεγχο των κινήσεων και στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, αλλά δεν βρήκε την ευκαιρία να κάνει το 2-2, με την ολλανδική ομάδα να παίρνει τελικά τη νίκη με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο.