Ο Παναθηναϊκός του Ντιέγκο Αλόνσο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στους φιλάθλους του στο φιλικό προετοιμασίας κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας. Οι "πράσινοι" ήταν πολύ καλοί στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκαν με γκολ του Τάσου Μπακασέτα. 

Στο δεύτερο μέρος ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έβαλε ακόμη ένα εντυπωσιακό τέρμα διαμορφώνοντας το 2-0 στο ντεμπούτο του Νεμάνια Μαξίμοβιτς με την πράσινη φανέλα, με την κυπριακή ομάδα να μειώνει στο 85ο λεπτό με αυτογκόλ του Μλαντένοβιτς.

Το κερασάκι στη τούρτα όμως έβαλε ο Βαγιαννίδης - που είχε σκοράρει και πέρσι στο φιλικό κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας - ο οποίος με εντυπωσιακή κούρσα στο επόμενο αμέσως λεπτό έκανε το όμορφο τελείωμα και διαμόρφωσε το τελικό 3-1 για την ομάδα του.

Το καλύτερο πρώτο ημίχρονο του Παναθηναϊκού στα φιλικά

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και στην πρώτη του ουσιαστικά ευκαιρία στον αγώνα να προηγείται με τον Τάσο Μπακασέτα. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έφερε τη μπάλα στο καλό του αριστερό πόδι και με δυνατό σουτ έκανε το 1-0 για τους "πράσινους" στο 9ο λεπτό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2omd1edhdxl)
Ο Ντιέγκο Αλόνσο ζήτησε από την πρώτη στιγμή στους παίκτες του να πιέζουν τη μπάλα για να μπορέσουν να δημιουργήσουν προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΚ Λάρνακας, με τον Σένκεφελντ να φτάνει μέχρι τα όρια της αντίπαλης περιοχής για να κάνει πραγματικότητα την επιθυμία του προπονητή του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2omm7mfln2x)
Η κυπριακή ομάδα κέρδισε κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 21ο λεπτό απείλησε για πρώτη φορά τα γκολπόστ του Λοντίγκιν, με τον τερματοφύλακα των "πρασίνων" να είναι σε ετοιμότητα και να διώχνει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Σάντσες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2omnqc9924p)
Η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου ανήκε πάλι στο "τριφύλλι", με τον Τζούρισιτς να δέχεται την πάσα του Μπακασέτα στο 38ο λεπτό και με εντυπωσιακή ενέργεια έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Αλομέροβιτς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2on643p4jjt)

Ασταμάτητος Μπακασέτας στο ντεμπούτο του Μαξίμοβιτς με τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με τον ίδιο τρόπο όπως και στο πρώτο, με τον Τάσο Μπακασέτα να δείχνει για ακόμη μία φορά πόσο καλά πόδια έχει εκτός περιοχής. Ο Έλληνας διεθνής με ακόμη ένα απίστευτο αριστερό σουτ στο 50ο λεπτό έκανε το 2-0 για την ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2onoiggeuk1)
Το ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό έκανε ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς που αν και η μεταγραφή του από τη Χετάφε είχε ολοκληρωθεί από τον Ιανουάριο, αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την πράσινη φανέλα φτάνοντας μάλιστα και κοντά στο γκολ στο 67ο λεπτό του αγώνα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2onwuibx4oh)

Μείωσε η ΑΕΚ Λάρνακας αλλά ο Βαγιαννίδης σιγούρεψε τη νίκη για τον Παναθηναϊκό

Οι "πράσινοι" συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες για να βάλουν και τρίτο γκολ, αλλά στην αρχή ο Λημνιός δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά, ενώ στη συνέχεια το γκολ του Γερεμέγεφ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, μιας και ο επιθετικός των "πρασίνων" καλυπτόταν μόνο από ένα παίκτη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2oo7k91tsch)
Η ΑΕΚ Λάρνακας ανέβασε την απόδοση της στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης και έφτασε στη μείωση του σκορ, καθώς ναι μεν ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε το σουτ του Σάντος, αλλά η μπάλα βρήκε στον Μλαντένοβιτς και πήγε στα δίχτυα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2oogrhnwujt)
Στην αμέσως επόμενη φάση όμως ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βρει και τρίτο τέρμα, με τον Βαγιαννίδη να κάνει μία απίστευτη κούρσα αν και είχε αγωνιστεί σε όλο τον αγώνα έφτασε μπροστά στον αντίπαλο τερματοφύλακα και με ωραίο τελείωμα έγραψε το τελικό 3-1 για την ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2oodu6fv8sh)