Έρευνα για ύπαρξη ακόμα και για εγκληματική οργάνωση αναμένεται να ξεκινήσει -σύμφωνα με πληροφορίες- η ΕΛΑΣ μετά τη συμπλοκή με πυροβολισμούς και τραυματισμούς έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, λίγο πριν την έναρξη του φιλικού αγώνα μεταξύ Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ Λάρνακας. Και αυτό, γιατί, πάντα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανάμεσα στους 72 προσαχθέντες για τη συμπλοκή στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, διαπιστώθηκε ότι ήταν άτομα που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για διάφορες υποθέσεις.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές αρκετοί από τους προσαχθέντες είναι γνώριμοι των Αρχών, αφού έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα και οπαδική βία. Από την ΕΛ.ΑΣ. το συγκεκριμένο επεισόδιο αξιολογείται ως ιδιαίτερα σοβαρό. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι ήδη σχηματίζονται δικογραφίες για αρκετούς από τους προσαχθέντες.

panathinaikos3
panathinaikos1
panathinaikos2
panathinaikos4
panathinaikos5
panathinaikos6


Συμπλοκή στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας: Εξετάζονται βίντεο από κάμερες ασφαλείας

Για την ώρα οι έρευνες επικεντρώνονται στις διαφορές που έχουν μεταξύ τους οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Την ίδια ώρα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, εξετάζονται βίντεο από κάμερες ασφαλείας για να δουν αν θα μπορέσουν να εξάγουν συμπεράσματα και να αποδοθούν συγκεκριμένες κατηγορίες σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα την Ελληνική Αστυνομία είναι ότι οι δράστες δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό να λύσουν τις διαφορές ακόμα και με όπλα,  στην είσοδο του γηπέδου.

Το χρονικό του επεισοδίου

Για άγνωστους λόγους μέχρι τώρα, λίγο πριν την έναρξη του φιλικού παχνιδιού μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ Λάρνακας, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού συγκρούστηκαν μεταξύ τους με την κατάσταση να βγαίνει εκτός ελέγχου όταν τουλάχιστον ένα άτομο έβγαλε όπλο και πυροβόλησε τουλάχιστον μία φορά. Στο σημείο εντοπίστηκε τουλάχιστον μία σφαίρα και καδρόνια, ενώ όποιος βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο έβλεπε παντού αίματα στο πεζοδρόμιο που έγινε η συμπλοκή. Από τα άγρια επεισόδια τραυματίστηκαν τρία άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας 38χρονος δέχθηκε σφαίρα στο αριστερό πόδι και ένας 22χρονος έφερε εκδορές από μαχαίρι στην κοιλιά και οι δύο μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο και είναι εκτός κινδύνου. Επίσης τραυματίστηκε στο χέρι και ένας 25χρονος από άγριο ξυλοδαρμό και μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και έγιναν συνολικά 72 προσαγωγές. Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες και κυρίως το άτομο που οπλοφορούσε ενώ θα έμπαινε μέσα στο γήπεδο για να παρακολουθήσει έναν φιλικό αγώνα της ομάδας του.