Ο τελικός του Euro 2024 ανάμεσα στην Ισπανία και την Αγγλία ξεχωρίζει από τις αθλητικές τηλεοπτικές μεταδόσεις της Κυριακής (14/7). Καθώς επίσης κι εκείνος του Copa America ανάμεσα στην Αργεντινή και την Κολομβία.

Η Ισπανία έχει κατακτήσει τρεις φορές το Euro, το 1964, το 2008 και το 2012. Ήταν φιναλίστ το 1984, ενώ το 2021 κατέλαβε την 3η θέση. Παράλληλα κατέκτησε το Μουντιάλ το 2010.

Η Αγγλία δεν έχει κατακτήσει Euro! Το 2021 ήταν φιναλίστ ενώ το 1968 και υο 1996 κατέλαβε την τρίτη θέση. Από την άλλη το 1966 κατέκτησε το Μουντιάλ.

Η κατάκτηση του Euro 2024 θα είναι το μεγάλο δώρο του Λαμίν Γιαμάλ


Ανάμεσα στα αστέρια της Ισπανίας είναι ο Λαμίν Γιαμάλ, ο οποίος το Σάββατο (13/7) είχε γενέθλια. Συμπλήρωσε τα 17 χρόνια ζωής. Έχει γράψει ήδη ιστορία στο Euro 2024. Αρχικά έγινε ο νεαρότερος παίκτης που πήρε μέρος σε Euro και ο νεαρότερος που βγάζει ασίστ, κατόπιν έγινε ο νεαρότερος που πήρε μέρος σε νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης, ενώ με την γκολάρα του απέναντι στην Γαλλία στον ημιτελικό έγινε ο νεαρότερος που έχει βρει ποτέ δίχτυα σε Euro, όντας 16 χρόνων και 323 ημερών.

Ετοιμάζεται πλέον να διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης με την ρόχα, κάτι που θα κάνει πάντως όντας έναν χρόνο μεγαλύτερος.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να γιορτάσω τα γενέθλιά μου εδώ και να φτάσω στον τελικό μαζί με όλους σας. Ως δώρο θέλω να κερδίσω την Αγγλία", ήταν το μήνυμα του Γιαμάλ, με την ισπανική ομοσπονδία να δημοσιεύει το σχετικό video μέσω του λογαριασμού της Εθνικής Ισπανίας στο Youtube.

Το μήνυμα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για την Αγγλία


Από την άλλη πλευρά στην Αγγλία θέλουν να πάρουν το τρόπαιο για πρώτη φορά. Ο εκλέκτορας των "Τριών Λιονταριών", Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ είπε μεταξύ άλλων στη
συνέντευξη Τύπου:

"Από συναισθηματική άποψη θα ήταν αδύνατο για μένα να πάρω μία λογική απόφαση αυτή τη στιγμή επειδή ο μοναδικός μου στόχος για δύο χρόνια ήταν να κατακτήσω αυτό το τρόπαιο.

Την Κυριακή έχουμε μία παραμυθένια ευκαιρία για να πετύχουμε το στόχο που θέσαμε από τη στιγμή που αφήσαμε το Κατάρ.

Οι τελευταίες έξι με οκτώ εβδομάδες ήταν πραγματικό roller coaster αλλά είμαι αποφασισμένος να καθοδηγήσω τους παίκτες μου με τον τρόπο που το έκανα τον τελευταίο μήνα.

Κάναμε το αγγλικό ποδόσφαιρο περισσότερο αξιόπιστο ως προς τον τρόπο που το βλέπει ο κόσμος όμως αν δεν το πάρουμε θα υπάρχουν πάντα ερωτήσεις στο εξωτερικό και στην πατρίδα για αυτό που συνέβη.

Θα πρέπει να διαχειριστούμε καλά τα συναισθήματά μας. Στο τέλος, αυτό που γνωρίζω είναι πως το αποτέλεσμα του τελικού με την Ισπανία θα καθορίσει και τον τρόπο που θα μας βλέπουν οι άλλοι".

Αναλυτικά οι αθλητικές μεταδόσεις της Κυριακής (14/7)

16:00 Novasports Prime
Νόβακ Τζόκοβιτς - Κάρλος Αλκαράθ
Wimblendon

22:00 ΕΡΤ1
Ισπανία - Αγγλία
Τελικός Euro 2024

03:00 ANT1
Αργεντινή - Κολομβία
Copa America 2024