Ο Ενές Καντέρ δεν μπορεί να αγωνιστεί στο NBA καθώς έχει αποβληθεί. Ο Τούρκος μπασκετμπολίστας πάντα μίλαγε ελεύθερα για όλα τα θέματα, όπως έκανε πρόσφατα αναφορικά με τον Λεμπρόν Τζέιμς.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αμερικανικά ΜΜΕ, ο Ενές Καντέρ κατηγόρησε τον Λεμπρόν Τζέιμς, που έχει γράψει ιστορία στο NBA, για τις συμπεριφορές του στις ομάδες όπου πήγε και ειδικά στους Λος Άντζελες Λέικερς όπου είναι τώρα.

Παρομοίασε τον ΛεΜπρόν με δικτάτορα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι Λέικερς επέλεξαν τον γιο του στο φετινό ντραφτ και τον Ρέντικ για προπονητή τους επειδή το ήθελε εκείνος, ενώ πρόσθεσε ότι ελέγχει τα Μέσα και κανείς δεν θέλει να είναι συμπαίκτης του.

"Μπορεί να είναι καλός τύπος, αλλά δεν είναι αρκετά καλός για να παίξει στο ΝΒΑ. Ο λόγος που επιλέχθηκε στο ντραφτ είναι λόγω του ΛεΜπρόν, ο λόγος που ο Τζέι Τζέι Ρέντικ είναι προπονητής είναι λόγω του ΛεΜπρόν", ανέφερε αρχικά και συνέχισε λέγοντας:

"Όταν η σεζόν των Λέικερς αποτυγχάνει, ο ΛεΜπρόν προσπαθεί να βρει έναν παίκτη να κατηγορήσει. Κατηγορούσε για μια ολόκληρη σεζόν τον Γουέστμπρουκ. Δεν είναι καλός συμπαίκτης.

Προφανώς, διευθύνει τα Μέσα ενημέρωσης και προσπαθεί να ελέγξει την αφήγηση, αλλά όταν πραγματικά γνωρίζεις και κάνεις μια συζήτηση με παίκτες του ΝΒΑ, κανείς δεν θέλει να παίξει μαζί του. Όταν βλέπω έναν δικτάτορα, το ξέρω. O ΛεΜπρόν είναι κυριολεκτικά σαν τον δικτάτορα του ΝΒΑ. Ελέγχει τα Mέσα ενημέρωσης, ελέγχει τα όσα διαρρέει και αν πας ενάντια στην ατζέντα του, γίνεσαι ανταλλαγή, όλοι το ξέρουν αυτό".

Το NBA έχει αποβάλει τον Ενές Καντέρ από το 2022 για μια άποψη που είχε εκφράσει αναφορικά με την μεταχείριση των μουσουλμάνων στην Κίνα.