Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 που θα διεξαχθούν στο Παρίσι μετρουν αντίστροφα για την έναρξη τους. Η Γαλλία, που είναι και οικοδέσποινα έκανε και την επιλογή της για τους δύο σημαιοφόρους.

Πρόκειται για την πρωταθλήτρια της δισκοβολίας Μελίνα Ρομπέρτ Μιχόν που θα σηκώσει τη σημαία της Γαλλίας μαζί με τον Φλορέντ Μαμαντού. Θα είναι οι τελευταίοι σημαιοφόροι που θα πλεύσουν στο Σηκουάνα με την βάρκα τους στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Η 44χρονη ρίπτρια, Μελίνα Ρομπέρτ Μιχόν, έχει αμέτρητους τίτλους στην καριέρα της και για την ίδια είναι η 7η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

"Είναι τιμή και υπερηφάνεια που επιλέχθηκα. Το να είμαι σημαιοφόρος στη Γαλλία είναι κάτι εξαιρετικό, μια μαγική και ιστορική στιγμή που έχω τη χαρά να μοιράζομαι με τον Φλορέντ Μαναντού. Ανυπομονώ γιατί θα είναι μια ευκαιρία να οδηγήσω αυτή τη γαλλική Ολυμπιακή ομάδα σε ρεκόρ.

Ελπίζω να φανώ αντάξια της εμπιστοσύνης που μου έχουν δείξει και θα κάνουμε τα πάντα ώστε όλοι οι αθλητές να μπορέσουν να εκφραστούν μέσα στη συλλογικότητά μας, να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και να κρατήσουν μια αξέχαστη ανάμνηση από αυτούς τους Αγώνες", δήλωσε η ίδια για τη συγκεκριμένη επιλογή.

Το βαρύ βιογραφικό της Μιχόν


Η Ρομπέρτ Μιχόν στην καριέρα της έχει εκπροσωπήσει την εθνική ομάδα της Γαλλίας περισσότερες από 70 φορές και έχει πάνω από 40 εθνικούς τίτλους, σε εθνικά πρωταθλήματα και κύπελλα ρίψεων.
Παράλληλα, έχει αγωνιστεί σε 10 Παγκόσμια πρωταθλήματα και στο Παρίσι 2024 θα καταγράψει την έβδομη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στο βιογραφικό της έχει ένα αργυρό Ολυμπιακό μετάλλιο, ένα αργυρό και ένα χάλκινο σε Παγκόσμια πρωταθλήματα και ένα αργυρό σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.