Η Μακάμπι Τελ Αβίβ πραγματοποίησε μία εξαιρετική χρονιά στη Euroleague και έφτασε μία ανάσα από το Final Four του Βερολίνου. Η ομάδα από το Ισραήλ παραχώρησε πολλούς παίκτες, αλλά έχει ήδη ξεκινήσει τις μεταγραφές, με την επιλογή του Τζόρνταν Λόιντ να είναι από το πάνω ράφι.

Αλλάζει ομάδα στη Euroleague ο Λόιντ με μεταγραφή στην Μακάμπι Τελ Αβίβ

Ο πόλεμος στο Ισραήλ ανάγκασαν τη Μακάμπι Τελ Αβίβ να έχει ως έδρα στη Euroleague το Βελιγράδι. Παρά το γεγονός πως έπαιξε ουσιαστικά όλα τα παιχνίδια της μακριά από το σπίτι της, η "ομάδα του Λαού" έκανε εξαιρετική χρονιά, φτάνοντας μία... ανάσα από το Final Four.

Οι πολύ καλές εμφανίσεις των παικτών της άνοιξαν την... όρεξη των ανταγωνιστών με αποτέλεσμα τα βασικά στελέχη να αποχωρούν από το σύλλογο, με τον Λορέντζο Μπράουν να καταλήγει στον Παναθηναϊκό AKTOR και τον Γουέιντ Μπάλντουιν να συνεχίζει την καριέρα του στη Φενερμπαχτσέ.

Όπως ήταν λογικό η Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και προχώρησε στις πρώτες της κινήσεις. Η τελευταία κατά σειρά ήταν η απόκτηση του Τζόρνταν Λόιντ από τη Μονακό, με το συμβόλαιο του Αμερικάνου γκαρντ να ολοκληρώνεται.

Ο Λόιντ είχε 10,4 πόντους, 2,7 ριμπάουντ και 2 ασίστ μέσο όρο ανά αγώνα στη Euroleague, βοηθώντας τη γαλλική ομάδα να φτάσει μέχρι τα Playoffs της διοργάνωσης και έχασε την πρόκριση για το Final Four του Βερολίνου από την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.