Η Αργεντινή κοντράρεται τα ξημερώματα με την Κολομβία στον τελικό Copa America που θα διεξαχθεί στο Μαϊάμι. Εκεί είναι και οι φίλοι της Αργεντινής που στήνουν την δική τους γιορτή σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Η Αργεντινή είναι η κάτοχος του Copa America και του Μουντιάλ. Τα 4 τελευταία χρόνια είναι μακράν η κορυφαία Εθνική. Ψάχνει την back-to-back κατάκτηση του τροπαίου, ενάμιση χρόνο μετά τον ιστορικό της θρίαμβο στο Κατάρ, όπου στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια!



Για να φτάσει μέχρι τον μεγάλο τελικό, η "αλμπισελέστε" πέρασε ως πρώτη, με τρεις νίκες και χωρίς να δεχθεί ούτε γκολ στον όμιλο με Καναδά, Χιλή και Περού, ενώ στα προημιτελικά χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Εκουαδόρ (1-1 η κανονική διάρκεια), πριν επικρατήσει 2-0 του Καναδά στα ημιτελικά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2nm68jzv4rl)

Απόψε θέλει να κατακτήσει το Κόπα Αμέρικα για 16η φορά στην ιστορία της και θα παίξει σε τελικό της διοργάνωσης για 30ή φορά, με τον προπονητή της, Λιονέλ Σκαλόνι, να μην προβληματίζεται για απουσίες και να μην αναμένεται να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα του.

Η Κολομβία του Χάμες Ροντρίγκες


Από την άλλη, η Κολομβία φτάνει σε τελικό Κόπα Αμέρικα για μόλις τρίτη φορά στην ιστορία της, διεκδικώντας τον δεύτερο τίτλο της. Έχοντας να γευτούν την πίκρα της ήττας από τον Φεβρουάριο του 2022, οι «καφετέρος» έχουν φτιάξει ένα εντυπωσιακότατο αήττητο σερί 28 αγώνων στα επίσημα και φιλικά παιχνίδια που έχουν δώσει έκτοτε και έρχονται… με φόρα στον αποψινό τελικό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2nlx1s6ms81)
Στη φάση των ομίλων τερμάτισαν πρώτοι με 2 νίκες και 1 ισοπαλία, αφήνοντας πίσω τους Βραζιλία, Κόστα Ρίκα και Παραγουάη, ενώ στα νοκ-άουτ διέλυσαν με 5-0 τον Παναμά και επιβλήθηκαν 1-0 της Ουρουγουάης, παρότι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 32’, λόγω αποβολής.

Με τον ηγέτη της, Χάμες Ροντρίγκες, να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, η Κολομβία έρχεται στη ν αποψινή αναμέτρηση με την ψυχολογία της στα ύψη, θέλοντας να κάνει την έκπληξη κατακτώντας το πολυπόθητο τρόπαιο. Όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο Ντάνιελ Μουνιόθ είναι τιμωρημένος, αφού αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στον ημιτελικό με την Ουρουγουάη.