Ο Κάρλος Αλκαράθ αντιμετώπισε στον τελικό του Wimbledon τον Νόβακ Τζόκοβιτς στην επανάληψη της περσινής μεταξύ του αναμέτρησης στο ίδιο γήπεδο, με τον Ισπανό να είχε επικρατήσει με 3-2 σετ και να κατακτάει τον τίτλο.

Ο Ισπανός παίζοντας ανά διαστήματα απίστευτο τένις επικράτησε με 3-0 σετ (6-2, 6-2, 7-6) του Σέρβου και κατέκτησε ακόμη ένα Grand Slam στην καριέρα του, δείχνοντας πως είναι το next big thing του αθλήματος που ήρθε για να μείνει!



Ισοπεδωτικός Αλκαράθ στο πρώτο σετ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Κάρλος Αλκαράθ να δείχνει από το πρώτο κιόλας γκέιμ τις αδυναμίες του Νόβακ Τζόκοβιτς στο σερβίς, καταφέρνοντας μετά από ένα περιπετειώδες γκέιμ να κάνει το μπρέικ και να πάρει το προβάδισμα με 1-0.

Σε αντίθεση με τον Σέρβο, ο Ισπανός κατάφερε με ευκολία να διατηρήσει δύο συνεχόμενα σερβίς του και να προηγηθεί με 3-1. Ο Αλκαράθ στη συνέχεια πίεσε με τις απαντήσεις του το σερβίς του Τζόκοβιτς και κατάφερε να κάνει το δεύτερο του μπρέικ και να βρεθεί προηγούμενος με τρία γκέιμ (4-1).

Ο Τζόκοβιτς έφτασε μία... ανάσα από το μπρέικ για να μειώσει σε 4-2, αλλά ο Αλκαράθ κατάφερε να διατηρήσει το σερβίς του και τελικά πήρε το πρώτο σετ με 6-2, δείχνοντας στον Σέρβο πως εκτός από το χώμα κάνει... κουμάντο και στο γρασίδι.



Ασταμάτητος ο Αλκαράθ - Δεν μπορεί να βρει απαντήσεις ο Τζόκοβιτς

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε όπως ακριβώς το πρώτο, με τον Ισπανό τενίστα - που βρίσκεται στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP - να κάνει ακόμη ένα μπρέικ στο σερβίς του Τζόκοβιτς και να παίρνει προβάδισμα με 1-0, έχοντας βρει το... κουμπί του αντιπάλου του.

Ο Τζόκοβιτς προσπάθησε να κάνει μπρέικ στα επόμενα γκέιμ, αλλά ο Αλκαράθ κατάφερε να διατηρήσει το σερβίς του με σχετική ευκολία, φτάνοντας στο 4-2 χωρίς μάλιστα να χάνει ουσιαστικά πόντο εξαιτίας των δυνατών σερβίς του.

Ο Αλκαράθ αφού κατάφερνε να διασφαλίσει πως δεν πρόκειται να δεχθεί κάποιο μπρέικ, έβρισκε ευκαιρίες στο σερβίς του Τζόκοβιτς για να επιτεθεί. Ο Ισπανός βρέθηκε πίσω με 0-30 αλλά με τέσσερις διαδοχικούς πόντους έκανε το 5-2, ενώ διατήρησε και το σερβίς του για να εξασφαλίσει και το δεύτερο σετ με το ίδιο σκορ (6-2).


Έκανε το back to back στο Wimbledon ο Κάρλος Αλκαράθ - Αντέδρασε αλλά δε τα κατάφερε ο Τζόκοβιτς

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα δύο, το τρίτο σετ ήταν το πιο αμφίρροπο. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατάφερε να γλιτώσει τρία διαδοχικά μπρέικ πόιντ στο τρίτο γκέιμ και πήρε το προβάδισμα με 2-1, δείχνοντας πωα αρχίζει και επανέρχεται στη διεκδίκηση του αγώνα.

Για πρώτη ουσιαστικά φορά ο Τζόκοβιτς έφτασε μία ανάσα από το μπρέικ, αλλά ο Αλκαράθ κατάφερε στο επεισοδιακό έκτο γκέιμ να διατηρήσει το σερβίς του και να ισοφαρίσει σε 3-3, διατηρώντας το μεγάλο προβάδισμα που έχει στον τελικό του Wimbledon.

Στα επόμενα δύο γκέιμ οι δύο τενίστες διατήρησαν το σερβίς τους χωρίς να χάσουν πόντο. Στο ένατο γκέιμ ο Αλκαράθ όμως, έκανε το κρίσιμο μπρέικ, πήρε το προβάδισμα με 5-4 και βρέθηκε μία ανάσα από το back to back στο Wimbledon.

Ο Τζόκοβιτς αποδείχθηκε πολύ... σκληρός για να πεθάνει, καθώς παρόλο που βρέθηκε τρεις φορές με τη πλάτη στον τοίχο με 40-0, με πέντε συνεχόμενους πόντους και με καρδιά... πρωταθλητή ισοφάρισε σε 5-5 και κράτησε το σερβίς του παίρνοντας και το προβάδισμα.



Ο Αλκαράθ έκανε το 6-6 χωρίς να χάσει πόντο και το τρίτο σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Ισπανός είχε την απαιτούμενη ψυχραιμία για να επικρατήσει και με 7-4 έκανε το 3-0, σηκώνοντας για δεύτερη συνεχόμενη φορά το Wimbledon.