Σ' έναν τελικό που είχε τα πάντα και κρίθηκε τελικά στην παράταση, η Αργεντινή επικράτησε 1-0 της Κολομβίας και σήκωσε το δεύτερο συνε Copaχές America και 16ο της ιστορίας της. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στο 112 ο Λαουτάρο Μαρτίνες, που πήρε το αίμα του πίσω για όλη την κριτική που δέχθηκε στις προηγούμενες διοργανώσεις.

Ημίχρονο χωρίς πολλές φάσεις - Δοκάρι για την Κολομβία και διαμαρτυρίες για πέναλτι από την Αργεντινή

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την άμυνα της Αργεντινής να δείχνει στον εξαιρετικό στο Copa America Χάμες Ροντρίγκες πως δεν θα έχει εύκολο βράδυ, με τον Έντσο Φερνάντες να του ρίχνει αγκωνιά στο πέμπτο μόλις λεπτό της αναμέτρησης και τον διαιτητή να αφήνει το παιχνίδι να εξελιχθεί.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2prg15yde5l)
Η Κολομβία μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και έφτασε μία ανάσα από το 1-0 στο 7ο λεπτό, αλλά το δύσκολο σουτ του Κόρδοβα χτύπησε στο δοκάρι του Εμιλιάνο Μαρτίνες που έδειχνε με τις αντιδράσεις του πως ελέγχει τη φάση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2prsp45tdmx)
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με τις δύο ομάδες να ρίχνουν το βάρος στην άμυνα. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με έντονες διαμαρτυρίες για πέναλτι από πλευράς Αργεντινή, με τον Σκαλόνι να ζητάει παράβαση στην κεφαλιά του ΜακΚάλιστερ

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2prut9sdjqp)

Ο τραυματισμός του Μέσι και το ακυρωθέν γκολ του Νίκο Γκονσάλες

Στο 64ο λεπτό ο Λιονέλ Μέσι βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο με ενοχλήσεις, γεγονός που τον έκανε να αποχωρήσει από την αναμέτρηση. Ο σούπερ σταρ της Ίντερ Μαϊάμι αποθεώθηκε από τους φιλάθλους στο γήπεδο και ξέσπασε σε έντονα κλάματα στον πάγκο της "αλμπισελέστε".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2pry08u0ngx)
Στη θέση του μπήκε ο Νίκο Γκονσάλες, ο οποίος λίγο αργότερα κατάφερε να βάλει μπροστά στο σκορ την Αργεντινή, αλλά το γκολ που πέτυχε ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ, μιας και ο Ταγλιαφίκο ήταν εκτεθειμένος την ώρα που έκανε την πάσα στον μεσοεπιθετικό της Φιορεντίνα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2psby80g2vl)

Ο Λαουτάρο Μαρτίνες χάρισε με δικό του γκολ το Copa America στην Αργεντινή

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, με την Αργεντινή να χάνει μία σπουδαία ευκαιρία να προηγηθεί ξανά με τον Νίκο Γκονσάλες. Ο παίκτης που αντικατέστησε τον Λιονέλ Μέσι βρέθηκε μία ανάσα από το γκολ μετά την κάθετη σέντρα του Ντε Πολ, αλλά το σουτ πήγε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Κολομβίας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2pszqbaaoyx)
Τη λύση στον γόρδιο δεσμό έδωσε τελικά ο συνήθης... ύποπτος του φετινού Copa America Λαουτάρο Μαρτίνες. Ο επιθετικός της Ίντερ δέχθηκε μία απίστευτη πάσα από τον Λο Σέλσο και πλάσαρε ψύχραιμα τον Βάργκας, δίνοντας το προβάδισμα και το τρόπαιο στην Αργεντινή.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2pt7yvfqanl)