Ο Τόμας Μίλερ είχε αποφασίσει να αποχωρήσει από την Εθνική Γερμανίας στο Euro 2024 που διεξήχθη στη χώρα του. Τα "πάντσερ" δεν κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής, με την Ισπανία - που κατέκτησε τελικά το τρόπαιο - να την αφήνει εκτός συνέχειας στα προημιτελικά. Το γεγονός αυτό όμως δεν άλλαξε την απόφαση του ποδοσφαιριστή της Μπάγερν Μονάχου.

Σταμάτησε από την Εθνική Γερμανίας ο Τόμας Μίλερ μετά το τέλος του Euro 2024

Ήταν ένας από τους χρήσιμους παίκτες στα χέρια οποιουδήποτε προπονητή κι αν έκατσε στον πάγκο της Εθνικής Γερμανίας. Ο Τόμας Μίλερ ήταν ένα "πολυεργαλείο" που μπορούσε να παίξει σε όποια θέση του ζητούσε ο τεχνικός του και πραγματοποίησε 131 συμμετοχές με τη φανέλα των "πάντσερ".

Σε 14 χρόνια ο Μίλερ πέτυχε 45 γκολ, ήταν βασικό μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 αλλά κι εκείνος που βγήκε πρώτος σκόρερ και πήρε το χρυσό παπούτσι το 2010 στο τουρνουά που διεξήχθη στη Νότια Αφρική. Η τελευταία του συμμετοχή ήταν κόντρα στην Ισπανία στον προημιτελικό του Euro 2024

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2hu41t8ffdt)
Η παρουσία του θα λείψει πολύ και από τα αποδυτήρια της ομάδας, καθώς ήταν ο τρίτος παίκτης με τις περισσότερες εμφανίσεις στη Γερμανία, πίσω από τους Λόταρ Ματέους και Μίροσλαβ Κλόζε που είχαν 150 και 137 αντίστοιχα. Ο Μίλερ αποχαιρέτησε τα "πάντσερ" με μία συγκινητική κατάθεση ψυχής.

"Ποτέ δεν ονειρεύτηκα όλα όσα θα ακολουθούσαν όταν έκανα την πρώτη μου εμφάνιση πριν από 14 χρόνια. Δεν μπορούσα ούτε να τα ονειρευτώ. Μεγάλες νίκες και πικρές ήττες, κάποιες φορές ήμουν απογοητευμένος, αλλά στεκόμουν ξανά στα πόδια μου.

Έπαιξα με φανταστικούς συμπαίκτες απέναντι στους κορυφαίους του κόσμου. Πήρα μέρος σε τέσσερα Μουντιάλ και άλλα τόσα Euro και πάντα ήμουν περήφανος να παίζω για την πατρίδα μου. Γιορτάσαμε και δακρύσαμε μαζί. Ευχαριστώ για τη συμπαράστασή σας όλα αυτά τα χρόνια. Πλέον θα είμαι στις κερκίδες για να υποστηρίζω την εθνική ομάδα".

Meine Entscheidung über die Zukunft in der Nationalmannschaft / Thomas Müller