Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ήταν από τους παίκτες που παρά την πολύ κακή παρουσία της ΑΕΚ, ξεχώρισε. Ο Λιθουανός φόργουορντ παρά τις προτάσεις που είχε για μεταγραφή, συμφώνησε με την "'Ενωση" για την παραμονή του στην ομάδα τα επόμενα δύο χρόνια.

Διατηρεί τον Κουζμίνσκας η ΑΕΚ - Προχωράει και για άλλες μεταγραφές

Οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της ΑΕΚ στο μπάσκετ για ακόμη μία χρονιά συνεχίζονται. Οι ιθύνοντες της ομάδας ψάχνουν να βρουν το κατάλληλο ρόστερ που θα τους κάνει να επιστρέψουν ξανά στη διεκδίκηση της πρώτης τριάδας στη Basket League, αλλά κοιτούν και τη παραμονή παικτών.

Ένας από τους παίκτες που προσέγγισαν για να μείνει στην ομάδα ήταν ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, ο οποίος παρά το γεγονός πως τραυματίστηκε στο χέρι κατά τη διάρκεια της χρονιάς και έχασε μεγάλο μέρος, ήταν από εκείνους που ξεχώρισε με τις εμφανίσεις του στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0pxplazl7w9)
Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν ήταν εύκολες, καθώς ο Λιθουανός είχε τις δικές του προτάσεις για μεταγραφή, αλλά όπως φάνηκε πείσθηκε για να παραμείνει στην "Ένωση". Η ΑΕΚ μέσω ένος βίντεο στα social media ουσιαστικά προανήγγειλε την παραμονή του Κουζμίνσκας στο σύλλογο.


"Ο «ΜVP» της χρονιάς, που πέρασε… Ένας από τους κορυφαίους ξένους αθλητές της ένδοξης Ιστορίας μας… Δεν πάει πουθενά… Εδώ θα μείνει!

Η ΑΕΚ ΒΕΤSSON BC βρίσκεται στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσει, ότι ο διεθνής Λιθουανός φόργουορντ, Μιντάουγκας Κουζμίνσκας (Mindaugas Kuzminskas, 34 χρ., 2μ.05), ανανέωσε σήμερα (15/07) το συμβόλαιό του με τη «Βασίλισσα» για ακόμη δύο (2) χρόνια, ήτοι έως το Καλοκαίρι του 2026.

«Kuzmi», laukiame taves namuose!

(Κούζμι, σε περιμένουμε Σπίτι!)", ανέφερε στην ανακοίνωση της η ΑΕΚ.



Μετά την παραμονή του Λιθουανού στο ρόστερ, οι "κιτρινόμαυροι" συνεχίζουν τις επαφές τους για νέες προσθήκες στην ομάδα, με πληροφορίες να αναφέρουν πως έχουν προσεγγίσει τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Λουκ Σίκμα που αποχώρησε στο τέλος της χρονιάς από τους "ερυθρόλευκους".