Η Ελλάδα παρόλο που δεν ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση κόντρα στη Γαλλία για την τρίτη αγωνιστική του Eurobasket U20, κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της και να παλέψει μέχρι το φινάλε για τη νίκη, αλλά στους τέλος οι "τρικολόρ" ήταν ψύχραιμοι στις βολές και πήραν τη νίκη.

"Λύγισε" στο φινάλε από τη Γαλλία η Εθνική Νέων Ανδρών στο Eurobasket U20

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Γαλλία να δείχνει την ανωτερότητα της στο πρώτο δεκάλεπτο, φτάνοντας τη διαφορά στο +14 (4-18) αλλά η ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου έδειξε πως μπορεί να τους κοντράρει και με "σκυλίσια" άμυνα μείωσε στους 7 (17-24)

Κάθε φορά που η Ελλάδα έφτανε κοντά στο σκορ, οι "τρικολόρ" έκαναν μικρά ξεσπάσματα και έφταναν ξανά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Στο τέλος της τρίτης περιόδου η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ έριξε τη διαφορά στους 3 (50-53) με την άμυνα της να ξεχωρίζει.

Το παιχνίδι κρίθηκε στο φινάλε, όταν οι διαιτητές χρεώσαν με αμυντικό φάουλ τον Ζούγρη ενώ είχε προλάβει να βάλει σωστά το σώμα του, με αποτέλεσμα ο σέντερ του Περιστερίου να εκνευριστεί, να δεχθεί τεχνική ποινή και να αποβληθεί με τη διαφορά από τους δύο πόντους (62-64) έφτασε στους πέντε (62-67).

Σε ακόμη ένα παιχνίδι εκείνος που ξεχώρισε από την πλευρά της Ελλάδας ήταν ο Βαγγέλης Ζούγρης.. Ολοκλήρωσε τον αγώνα με double double, έχοντας 13 πόντους και 16 ριμπάουντ, ενώ πήρε σημαντικές βοήθειες από τον Γιάννη Καρακώστα που πέτυχε 16 πόντους από τη πλευρά του.

Η Ελλάδα περιμένει να δει σε τι θέση θα τερματίσει, αναλόγως το αποτέλεσμα του άλλου ομίλου ανάμεσα στη Σερβία και την Πολωνία. Πλέον ακολουθεί για τους διεθνείς ρεπό μίας ημέρας μετά από τρία συνεχόμενα παιχνίδια, ενώ γνωστός θα γίνει ο αντίπαλος τους στην επόμενη φάση με μία εκ των Ισραήλ, Γερμανίας, Ιταλίας ή Τσεχίας να είναι υποψήφιες.

Group Phase | Greece v France | Full Basketball Game | FIBA U20 EuroBasket 2024