Η Εθνική Αργεντινής θριάμβευσε και στο Copa America που έγινε στα γήπεδα της Αμερικής. Κατέκτησε το τρόπαιο νικώντας 1-0 την Κολομβία, του Χάμες Ροντρίγκες, στην παράταση.

Ο Λιονέλ Μέσι μπορεί να έγινε γρήγορα αλλαγή λόγω τραυματισμού και να έκλαψε επειδή δεν μπορούσε να βοηθήσει, αλλά ο Λαουτάρο Μαρτίνς, ο οποίος βγήκε πρώτος σκόρερ του τουρνουά, με 5 γκολ, είχε την λύση.

Παράλληλα ο Μέσι έφτασε και τους 45 τίτλους σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο κι έγινε ο κορυφαίος στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Η Εθνική Αργεντινής σαρώνει τα πάντα στο διάβα της εδώ και μία τετραετία, με την κατάκτηση του Copa America με αντίπαλο την Κολομβία να εμπνέει την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας να γιορτάσει τον τίτλο με επικό video clip.

Η τριετία 2014-2016 θεωρήθηκε από πολλούς ως καταραμένη για την εθνική Αργεντινής και το μεγάλο αστέρι της, Λιονέλ Μέσι, αφού μέσα σε αυτό το διάστημα έχασε ούτε έναν, ούτε δύο αλλά τρεις διαδοχικούς τελικούς.

Η άσχημη αρχή έγινε το 2014 όταν ηττήθηκε με 1-0 στην παράταση από την Γερμανία στον τελικό του Μουντιάλ, που έλαβε χώρα στο "Μαρακανά", ενώ τα δύο επόμενα χρόνια ο τόπος μαρτυρίου της ήταν η Χιλή, όπου η τότε οικοδέσποινα του Copa America πανηγυρίσε την κατάκτηση του τροπαίου απέναντι στην αλμπισελέστε.

Το βίντεο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αργεντινής


Ωστόσο, η Αργεντινή και ο Μέσι άντεξαν την ανηφόρα και τώρα βρίσκονται σε κατηφόρα και δεν λένε να αφήσουν το πόδι από το γκάζι, με την ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι να επικρατεί το βράδυ της Κυριακής με 1-0 της Κολομβίας στον τελικό του Copa America 2024 (το χρυσό γκολ στην παράταση ο Λαουτάρο Μαρτίνες) και να κάνει το "4 στα 4" στους ισάριθμους τελευταίους τελικούς.

Και αυτό γιατί είχε προηγηθεί ο θρίαμβός της στο προηγούμενο Copa America, αυτό του 2021 που είχε γίνει στην Βραζιλία, ενώ το 2022 σήκωσε δύο τίτλους: πρώτα το Finalissima και έπειτα του Μουντιάλ.

Από τη στιγμή μάλιστα που οι Αργεντινοί έχουν αρχίσει την... αρίθμηση, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία εμπνεύστηκε και έφτιαξε ένα video στο οποίο δείχνει highlights από τους τέσσερις νικηφόρους τελικούς, την ώρα που ως μουσικό χαλί ακούγονται στίχοι από το διάσημο τραγούδι "I Know U Want Me".