Η Dream Team των ΗΠΑ θα είναι μια από τις ατραξιόν στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 που θα διεξαχθούν στο Παρίσι. Μάλιστα εδωσε ένα δυνατό φιλικό με την Αυστραλία στο Ντουμπάι, όπου νίκησε δύσκολα με 98-92. Η Αυστραλία που είναι από τις αντιπάλους της Εθνικής Ελλάδας του Βασίλη Σπανούλη, στο τουρνουά του μπάσκετ στους Ολυμπιακούς, έδειξε κι εκείνη τα... δόντια της, με την εμφάνιση που πραγματοποίησε.

Το σύνολο του Στιβ Κερ ξεκίνησε εξαιρετικά την αναμέτρηση και ξέφυγε από νωρίς με διψήφια διαφορά, ενώ στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου κατάφερε να φτάσει μέχρι το +24 (65-41).

Από εκεί και πέρα, οι «Boomers» έκαναν αντεπίθεση διαρκείας και κατάφεραν να πλησιάσουν μέχρι και στους 6 πόντους στα μέσα του τετάρτου δεκαλέπτου (86-80), αν και δεν μπόρεσαν ποτέ να διεκδικήσουν τη νίκη καθώς στο κρίσιμο σημείο οι ΗΠΑ είχαν τις λύσεις που χρειάζονταν.

Οι κορυφαίοι για ΗΠΑ και Αυστραλία


Kορυφαίος σκόρερ των νικητών με 17 πόντους ήταν ο Άντονι Ντέιβις, που μάζεψε και 14 ριμπάουντ. 16 πόντους είχε ο Ντέβιν Μπούκερ, 14 ο Άντονι Έντουαρντς και από 10 οι ΛεΜπρόν Τζέιμς, Μπαμ Αντεμπάγιο και Τζοέλ Εμπίντ.

USAB Showcase: Australia vs USA [OFFICIAL STREAM]


Από πλευράς των "καγκουρό", που βρίσκονται στον όμιλο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, 20 πόντους μέτρησε ο Τζοκ Λαντέιλ και 17 πόντους, 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ ο Τζος Γκίντεϊ. Θετική παρουσία με 14 πόντους και για τον Ντάισον Ντάνιελς.

Υπενθυμίζουμε ότι η Αυστραλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με την Εθνική Ελλάδος, μαζί με τον Καναδά και την Ισπανία.


Τα δεκάλεπτα: 32-21, 39-24, 76-61, 98-92

Το φιλικό της Εθνικής Ελλαδας λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπακών Αγώνων 2024


Την ίδια στιγμή που η Εθνική Ελλάδας θα δώσει φιλικό την Τρίτη (16/7) απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο στην Θεσσαλλονίκη.

Η 12αδα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος δεν θα περιλαμβάνει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα με ίωση ενώ εκτός παρέμειναν επίσης οι Νικ Καλάθης και Γιαννούλης Λαρεντζάκης, οι οποίοι βρίσκονται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας τους.

Αντιθέτως, οι παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του ο Βασίλης Σπανούλης είναι οι Κώστας Παπανικολάου, Γιώργος Παπαγιάννης, Ντίνος Μήτογλου, Τόμας Ουόκαπ, Βασίλης Τολιόπουλος, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Δημήτρης Μωραΐτης, Μιχάλης Λούντζης, Γιάννης Κουζέλογλου, Νίκος Χουγκάζ και Γιώργος Τανούλης.