Ο Παναθηναϊκός πάει να κλείσει κι άλλη μεταγραφή, πέραν από αυτή που έκανε με τον Ίνγκι Ίνγκασον, η οποία επίσης αφορά την άμυνα. Κατέθεσε πρόταση στην Τζένοα για την αγορά του Ααρόν Μαρτίν. Το συμβόλαιο του με την ιταλική ομάδα ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2026 και είναι μια δύσκολη περίπτωση.

Ωστόσο στην Ιταλία αναφέρεται πως ο Παναθηναϊκός προηγείται στην κούρσα για τον Ααρόν Μαρτίνς, καθώς φέρεται να έχει αποσπάσει το ναι του παίκτη και να το παλεύει για να κάνει το ίδιο και με την Τζένοα.

Πρόκειται για ποδοσφαιριστή ο οποίος αποτελεί προϊόν της ακαδημίας της Εσπανιόλ με την οποία έχει αγωνιστεί συνολικά σε 102 ματς πετυχαίνοντας ένα γκολ, ενώ το 2018 μετακόμισε στη Γερμανία ως δανεικός στη Μάιντς η οποία έναν χρόνο αργότερα τον απέκτησε έναντι 8 εκατ. ευρώ.

Ακολούθησε ένας ακόμη δανεισμός στη Θέλτα με την οποία αγωνίστηκε σε 20 ματς, ενώ το καλοκαίρι του 2023 η Τζένοα τον απέκτησε ως ελεύθερο. Να σημειωθεί ότι ο 27χρονος αριστερός μπακ έχει αγωνιστεί σε όλα τα τμήματα υποδομής της εθνικής Ισπανίας εκτός από την πρώτη ομάδα.

Γεννήθηκε στο Μοντμελό της Καταλονίας στις 22 Απριλίου του 1997. Ο Άαρον Μάρτιν έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ομώνυμη ομάδα μέχρι που μετά από δύο χρόνια μεταπήδησε στην ακαδημία της Εσπανιόλ.

Ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ19 που κατέκτησε με την εθνική Ισπανίας το 2015, πήρε προαγωγή για την ανδρική ομάδα της Εσπανιόλ κι έκανε τις πρώτες του εμφανίσεις.

Πρώτη μεταγραφή η Μάιντς


Η Μάιντς έγινε η πρώτη του μεταγραφή και η οποία τον αγόρασε με 8 εκατ. ευρώ, όμως στην σεζόν που ξεκίνησε αμέσως μετά την μεταγραφή του έχασε την θέση του στο αρχικό σχήμα. Με τον ίδιο ρόλο άρχισε και η επόμενη χρονιά κι έτσι κρίθηκε καλύτερο να παραχωρηθεί ως δανεικός στην Θέλτα για να πάρει παιχνίδια. Εκεί έφτασε τις 20 συμμετοχές και μετά το τέλος της σεζόν επέστρεψε στην Γερμανία.

Την σεζόν 2021-2022 πήρε πίσω την θέση του στο αρχικό σχήμα της γερμανικής ομάδας και πραγματοποίησε 31 συμμετοχές έχοντας ένα γκολ και μία ασίστ σε περισσότερα από 2,5 χιλ. λεπτά.

Την επόμενη χρονιά τα πήγε ακόμα καλύτερα αφού με τις ίδιες συμμετοχές και περίπου τα ίδια λεπτά σκόραρε πέντε γκολ κι έδωσε τρεις ασίστ. Στο φινάλε της σεζόν, ο πενταετής κύκλος του στην Μάιντς έκλεισε κι έτσι έμεινε ελεύθερος από το γερμανικό κλαμπ.

Ο επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν στην Ιταλία όπου υπέγραψε στην Τζένοα που πέρυσι μόλις είχε επιστρέψει στην Serie A. Έπαιξε σε 24 παιχνίδια, δίνοντας μία ασίστ ενώ ξεπέρασε τα 1.600 λεπτά. Παρ' ότι αγωνίστηκε σε όλα τα κλιμάκια της εθνικής Ισπανίας και κέρδισε και δύο τίτλους, δεν μπόρεσε ποτέ να φορέσει την φανέλα της ανδρικής ομάδας.