Πολύ άσχημα ξεκίνησε η νέα περίοδος για τον Ντανιέλ Ποντένσε στην Γουλβς, καθώς ο Πορτογάλος εξτρέμ αποβλήθηκε στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας της ομάδας του, επειδή έριξε γροθιά σε αντίπαλο που έκανε ρατσιστική επίθεση σε συμπαίκτη του.

Γρονθοκόπησε αντίπαλο του ο Ντανιέλ Ποντένσε σε φιλικό της Γουλβς

Απίστευτο περιστατικό συνέβη στον αγώνα της Γουλβς κόντρα στην Κόμο που προετοιμάζονται ενόψει της νέας χρονιάς. Κατά τη διάρκεια του φιλικού, ο αμυντικός της ιταλικής ομάδας έκανε ρατσιστική επίθεση στον επιθετικό των Άγγλων, Χουανγκ Χι - Τσαν με τον Ποντένσε να επεμβαίνει.

Ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού αντέδρασε στην επίθεση του αντιπάλου του, ρίχνοντας του γροθιά με τον διαιτητή όπως ήταν αναμενόμενο να τον αποβάλλει από τον αγώνα και τον Πορτογάλο να φεύγει έξαλλος από το προπονητικό κέντρο που γινόταν το φιλικό προετοιμασίας.



Στη συνέχεια οι άνθρωποι της Γουλβς ρωτούσαν τον Χουανγκ αν θέλει να διακοπεί ο αγώνας λόγω του γεγονότος, αλλά εκείνος έδωσε αρνητική απάντηση. Μετά το τέλος της αναμέτρησης το περιστατικό σχολίασε ο προπονητής των "λύκων", Γκάρι 'Ο Νιλ αναφέροντας πως:

"Ο Τσαν δέχτηκε ρατσιστική επίθεση κάτι που είναι εντελώς απογοητευτικό. Μίλησα μαζί του και τον ρώτησα αν θέλει να πάρω την ομάδα και να φύγουμε ή να τον βγάλω εκτός. Εκείνος όμως συνέχισε τη δουλειά. Είναι σίγουρα απογοητευτικό αυτό που συνέβη, απογοητευτικό που πρέπει να μιλήσουμε γι' αυτό, απογοητευτικό που επηρέασε το παιχνίδι.

Δεν είναι κάτι ιδανικό για ένα φιλικό παιχνίδι. Περιστατικά σαν αυτό δεν πρέπει ποτέ να γίνονται. Και ο Τσαν είναι απογοητευμένος φυσικά. Είναι κάτι κατανοητό. Είμαι περήφανος που θέλησε να συνεχίσει το παιχνίδι και έβαλε την ομάδα πάνω απ' όλα σε μια δύσκολη στιγμή γι' αυτόν, επειδή ήξερε ότι είμαστε στην προετοιμασία και ήθελε τα παιδιά να δουλέψουν.

Και το έκανε ακόμα κι αν υπέφερε και το βρήκε εντελώς προσβλητικό. Θα έχει απόλυτη στήριξη. Μιλήσαμε το πρωί για να βεβαιωθούμε αν είναι καλά."