Απρόοπτο προέκυψε για την Εθνική Ελλάδος αναφορικά με το δυνατό φιλικό κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο ενόψει της προετοιμασίας της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Αυτό έχει να κάνει με τον Βασίλη Τολιόπουλο που τραυματίστηκε.

Δεν αγωνίστηκε καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο, μένοντας στον "γαλανόλευκο" πάγκο με ενοχλήσεις στον δεξιό ώμο, με τους ιατρούς της ομάδας να του τοποθετούν πάγο.

Μετά το τέλος του αγώνα, έγινε γνωστό πως ο διεθνής γκαρντ του Άρη υπέστη κάκωση στο οπίσθιο μέρος της δεξιάς και θα υποβληθεί άμεσα σε μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος της ζημιάς.

Μια εξέλιξη που δημιουργεί ανησυχία στις τάξεις της Εθνικής Ελλάδος, καθώς, και ο Κώστας Αντετοκούνμπο βρίσκεται στα "πιτς" και κάνει αγώνα δρόμου να προλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και το πρώτο ματς στις 27 Αυγούστου.

Για τον Τολιόπουλο αλλά και τους άλλους τραυματίες, μίλησε ο τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος, Βασίλης Σπανούλης.

"Ο Τολιόπουλος έφαγε μια αγκωνιά στον ώμο, ελπίζουμε να μην είναι κάτι σοβαρό. Το τελευταίο που θέλουμε είναι να έχουμε τραυματισμούς. Ο Καλάθης είχε ένα πρόβλημα στο γόνατο, μικροπρόβλημα μετά το Προολυμπιακό, και προτιμήσαμε να ξεκουραστεί.

Ο Λαρεντζάκης κι αυτός από το Προολυμπιακό Τουρνουά έχει ένα πρόβλημα στον αντίχειρα, πρέπει να κάνει κάποιες θεραπείες για να φύγει το πρήξιμο. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τις τελευταίες δύο μέρες ήταν άρρωστος και προτιμήσαμε για να μην κολλήσει όλη η ομάδα να ξεκουραστεί και να είναι έτοιμος από αύριο", είπε σχετικά.