Η Εθνική Ελλάδος είναι σε ένα δύσκολο όμιλο αναφορικά με το τουρνουά του μπάσκετ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η Αυστραλία, η οποία έδειξε πολύ καλά δείγματα στα δύο τελευταία φιλικά με την Dream Team των ΗΠΑ και την Σερβία.

Στο πρώτο ηττήθηκε δύσκολα και στο δεύτερο που έγινε την Τρίτη (16/7) νίκησε την επίσης ισχυρή Σερβία των Γιόκιτς, Μιλουτίνοφ με 84-73.

Το παιχνίδι, το οποίο διεξήχθη στο πλαίσιο του διεθνούς τουρνουά στο Άμπου Ντάμπι, ήταν κλειστό για τρία δεκάλεπτα, όμως στο τέταρτο η Εθνική Αυστραλίας πάτησε γκάζι και με ένα επιμέρους 22-14 ξέφυγε και έφτασε στη νίκη απέναντι στη Σερβία.

Οι κορυφαίοι στο τεστ της Αυστραλίας με τη Σερβία


Ο Πάτι Μιλς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των Μπούμερς, με 28 πόντους και 7/13 εντός παιδιάς (3/6 δίποντα, 4/7 τρίποντα), 10/11 ασίστ, με τον πολύπειρο γκαρντ των Καγκουρό να έχει ακόμη 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και μόλις 2 λάθη σε 28 λεπτά στο παρκέ.

Σπουδαία εμφάνιση και από τον Ντάντε Έξουμ, με τον άλλοτε παίκτη των Μπαρτσελόνα και Παρτίζαν και πλέον των Μάβερικς να 15 πόντους, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Τζος Γκίντι με 13 πόντους, 6 ριμπάουντ.

Australia vs Serbia Full Game Highlights | Olympics Warm-Up | July 16, 2024 | FreeDawkins


Από πλευράς Σερβίας ξεχώρισε ο συνήθης ύποπτος, ο Νίκολα Γιόκιτς, που σημείωσε double-double με 14 πόντους, 14 ριμπάουντ, με τον σταρ των Νάγκετς να έχει στο πλευρό του δύο παίκτες του Ολυμπιακού.

Ο λόγος για τους Φιλίπ Πετρούσεφ και Νίκολα Μιλουτίνοφ, οι οποίοι έκαναν επίσης σπουδαίες εμφανίσεις. Ο πρώτος σκόραρε 17 πόντους, έχοντας 8/12 εντός παιδιάς (7/9 δίποντα, 1/3 τρίποντα), μαζί με 3 ριμπάουντ και επίσης 3 ασίστ, με τον δεύτερο να προσθέτει 12 πόντους (4/7 δίποντα) και 5 ριμπάουντ σε 14 λεπτά στο παρκέ.

Η Εθνική Ελλάδος είναι σε δύσκολο όμιλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Αναμφίβολα η Αυστραλία στέλνει μηνύματα για την δυναμική της και με την χημεία που έχουν βρει οι παίκτες της. Και στα δύο τεστ με τις ΗΠΑ και την Σερβία ήταν φουλ ανταγωνιστική. Η Ελλάδα του Βασίλη Σπανούλη θα την βρει απέναντι της και αναμένεται να δώσει μια σκληρή μάχη. Οι άλλλες δύο ομάδες του ομιλου, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν στο Λιλ, είναι οι Καναδάς, Ισπανία. Οι δύο πρωτοι παίρνουν την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Καταλαβαίνει κανείς πως αν η Αυστραλία δείχνει τέτοια δείγματα το έργο της Εθνικής Ελλάδος γίνεται ακόμα πιο δύσκολο για να μπορέσει να πάρει το ένα από τα δύο εισιτήρια.