Η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Λούκα Μόντριτς ξεκίνησαν την σχέση τους από το καλοκαίρι του 2012. Τότε που τον απέκτησε από την Τότεναμ, δίνοντας 35.000.000 ευρώ. Σε μια κίνηση όπου και ο δύο πλευρές κέρδισαν για να φτάσουν στο καλοκαίρι του 2024 και να ανανεώσουν την συνεργασία τους.

Κι έτσι ο Λούκα Μόντριτς θα φορέσει την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης για 13η σερί σεζόν, κάτι που αποτελεί και ρεκόρ ενώ δείχνει πως αυτή η συνεργασία έχει περάσει σε άλλο επίπεδο.

Σημειώνεται πως το Νο 10 της Ρεάλ μετράει 534 παιχνίδια και 39 γκολ με την λευκή φανέλα ενώ από το 2012 που είχε υπογράψει για πρώτη φορά στους μερένγκες του Ζοζέ Μουρίνιο, μετράει συνολικά 26 τίτλους: 6 Champions League, 5 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, 4 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 4 πρωταθλήματα Ισπανίας, 2 Κύπελλα Ισπανίας και 5 Σούπερ Καπ Ισπανίας.


Γράφει ιστορία στην Ρεάλ ο Λούκα Μόντριτς


Αναμένεται να σκαρφαλώσει στην πρώτη δεκάδα των παικτών με τις περισσότερες εμφανίσεις στην ιστορία των πρωταθλητών Ευρώπης. Χρειάζεται μόλις δέκα για να φτάσει τον Πάκο Χέντο.

Μάλιστα, ετοιμάζεται να ξεπεράσει τον Φέρεντς Πούσκας και να γίνει ο γηραιότερος στην ιστορία των "μπλάνκος".

Ο Πούσκας έπαιξε σε αγώνα κυπέλλου σε ηλικία 39 ετών και 36 ημερών (κόντρα στην Μπέτις, το 1966), ορόσημο που θα ξεπεράσει ο Μόντριτς αν παίξει από τις 17 Οκτωβρίου.


Ο Μόντριτς είναι ήδη ο γηραιότερος στη La Liga, αλλά, με αυτή την κατάταξη, θα είναι ο μεγαλύτερος σε όλες τις διοργανώσεις. Και στα 38 του χρόνια, που θα γίνουν 39 στις 13 Σεπτεμβρίου, έχει ακόμα τη δύναμη για να συνεχίσει. Και θα το κάνει ακόμα έναν χρόνο.