Ενώ ο καπνός είχε καταλαγιάσει και τα σημάδια έδειχναν ότι ο Ορμπελίν Πινέδα θα συνέχιζε να φορά τη φανέλα της ΑΕΚ, ο δημοσιογράφος Σέζαρ Λουίς Μέρλο υποστηρίζει ότι σύντομα θα φορά τη φανέλα της Μοντερέι. Μάλιστα, στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι Μοντερέι και Πινέδα έχουν συμφωνήσει. Μια λεπτομέρεια σημαντική, πάντως, σε ό,τι αφορά τη μεταγραφή του, είναι ότι ο Ματίας Αλμέιδα έχει συναινέσει στην αποχώρησή του. 

ΑΕΚ: Το συμβόλαιο που έπεισε τον Πινέδα και η προσφορά


Η ΑΕΚ δεν έχει περάσει μήνας που τόνισε επισήμως ότι πρόκειται να κινηθεί νομικά κατ' όσων προσπαθούν να εξυφάνουν την αποχώρηση του 28χρονου μέσου. Η Μοντερέι θέλει οπωσδήποτε τον Πινέδα. Ρεπορτάζ, μάλιστα, από το "TUDN" υποστήριξε ότι ο ποιοτικός box to box μέσος μίλησε και με τον προπονητή του στην ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ισχυρίστηκε πως η πρόταση που του έγινε ήταν ξεχωριστή και ότι, από τη μεριά του, δεν γινόταν να την αρνηθεί. 

Μάλιστα, τονιζόταν ότι η Μοντερέι βελτίωσε την πρότασή της στην ΑΕΚ, στα 8 εκατομμύρια ευρώ. Από την ΠΑΕ αναφέρεται πως αν δεν είναι οκταψήφιος αριθμός με το 2 μπροστά (δηλαδή από 20 εκατ. και πάνω), δεν πωλείται ο Πινέδα.