Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε 2-0 σετ (7-6 [6], 6-3) τον Χαμάντ Μετζέντοβιτς στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση, που έγινε στο Γκστάαντ για το 250άρι τουρνουά της ATP και μπήκε νικηφόρα στη διοργάνωση, η οποία είναι η τελευταία πριν τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Μάλιστα, ο Τσιτσιπάς έχει και... δεύτερο μεροκάματο στην πόλη που έχει ταυτιστεί με τα χειμερινά θέρετρα, αφού βρίσκεται στα προημιτελικά του διπλού Ανδρών με τον αδελφό του, Πέτρο, μετά την επικράτησή τους επί των Νίκολας Μπαριέντος και Λουκ Τζόνσον. Τα δύο αδέλφια θα πάρουν μέρος και σε αυτό το τουρνουά, ενώ ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα παίξει στο μικτό με τη Μαρία Σάκκαρη

Τσιτσιπάς-Μετζέντοβιτς: Αντιπαρήλθε του ιατρικού τάιμ άουτ


Το πρώτο σετ δεν είχε μπρέικ, αν και οι δύο τενίστες είχαν τις ευκαιρίες τους να το κάνουν. Μάλιστα, ο Τσιτσιπάς έφτασε σε διπλό μπρέικ πόιντ στο 3-3 του πρώτου σετ και εκείνη τη στιγμή το νούμερο 122 της παγκόσμιας κατάταξης πήρε ιατρικό τάιμ άουτ, αφού φαινόταν να αισθάνεται αδιαθεσία. Ο Μετζέντοβιτς κράτησε το σερβίς του και είχε ο ίδιος προβάδισμα να κάνει ο ίδιος το μπρέικ στο 11ο γκέιμ, που προηγήθηκε 40-15. Ο Τσιτσιπάς έσωσε δύο πόντους που θα τον έφερναν πίσω στο σκορ. 

Αργότερα, επιπροσθέτως, έσωσε ένα σετ πόιντ, αφού στο τάι μπρέικ ο Σέρβος προηγήθηκε 6-5. Όμως, ο Τσιτσιπάς έκανε σερί 3-0 και πήρε το σετ. 

Το δεύτερο ήταν ελαφρώς πιο εύκολη υπόθεση. Ο Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του σώζοντας μπρέικ πόιντ για να ανοίξει το σκορ στο σετ και μπόρεσε να προηγηθεί με μπρέικ του 4-2. Κατάφερε και αντιμετώπισε άλλον έναν μπρέικ πόιντ αμέσως μετά, έκανε το 5-2 και εν τέλει, με love game, έφτασε στη νίκη, 6-3 και 2-0 σετ.