Οι ΗΠΑ νίκησαν 105-79 τη Σερβία στο τελευταίο παιχνίδι επίδειξης των Αμερικανών στο Αμπού Ντάμπι. Το παιχνίδι ήταν ανταγωνιστικό για 15 λεπτά, αλλά οι παίκτες του Στιβ Κερ επέδειξαν μέγα πάθος και αντιμετώπισαν το υπόλοιπο της αναμέτρησης σαν ματς playoffs, προειδοποιώντας και για την επικείμενη συνάντηση των δύο στο παιχνίδι για τους ομίλους του τουρνουά μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024


USAB Showcase: Serbia vs USA [OFFICIAL STREAM]


Σερβία-ΗΠΑ: Κορυφαίος ο Κάρι


Τελευταία φορά που το φιλικό μεταξύ Σερβίας και ΗΠΑ, δύο ομάδων που θα συναντηθούν στους ομίλους του τουρνουά μπάσκετ Ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, θύμιζε πραγματική αναμέτρηση, ήταν προς τα μέσα της δεύτερης περιόδου και με το σκορ στο 40-40. Ο Στεφ Κάρι τότε πέτυχε... τετράποντο, δηλαδή τρίποντο και μία βολή από το φάουλ που του έκανε ο Αλέκσα Αβράμοβιτς. 







Ο πόιντ γκαρντ των Γουόριορς πανηγύρισε έξαλλα αυτό το καλάθι, δείχνοντας μάλλον το... δρόμο του πάθους, τον οποίο οι ΗΠΑ περπάτησαν σε αυτήν την αναμέτρηση του Αμπού Ντάμπι. Ο Κάρι έκανε το κορυφαίο παιχνίδι του με την εθνική των ΗΠΑ και αυτό έδειξε το δρόμο σε όλους τους παίκτες. Ο Άντονι Ντέιβις πανηγύρισε λες και πήρε... δαχτυλίδι κόψιμο στον Νίκολα Γιόκιτς, η παρουσία του οποίου "τσίγκλησε" -όπως πριν 32 χρόνια εκείνη του Τόνι Κούκοτς τον Μάικλ Τζόρνταν και τον Σκότι Πίπεν- τους Αμερικανούς, οι οποίοι έδωσαν την πιο πειστική παράστασή τους ως τώρα, μετά τη νίκη επί του Καναδά και τη δύσκολη επικράτηση στο παιχνίδι με την Αυστραλία. 





Και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς επέδειξε τους μυς του, οι οποίοι είναι ούτως ή άλλως παροιμιώδεις, έπειτα από φάσεις που έπαιρνε παραμάζωμα την αντίπαλη άμυνα. 

Υπενθυμίζεται πως οι Σέρβοι έπαιζαν χωρίς τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, αλλά και οι Αμερικανοί δεν είχαν διαθέσιμο τον Κέβιν Ντουράντ.