Ο Γιώργος Γιακουμάκης σκόραρε και για λογαριασμό της Κρουζ Αζούλ στο Απερτούρα του Μεξικού και πέτυχε ένα εκπληκτικό επίτευγμα. Ο Κρητικός επιθετικός έγινε ο πρώτος Έλληνας που σκόραρε σε έξι πρωταθλήματα πρώτης κατηγορίας. Έως τώρα, ήταν "συγκάτοικος" με τους Κώστα Μήτρογλου και Απόστολο Γιάννου, που τα είχαν καταφέρει να πανηγυρίσουν σε πέντε διαφορετικές γλώσσες. 

Έλληνες του εξωτερικού: Έχει σκοράρει... παντού ο Γιακουμάκης

Για τον Γιακουμάκη η αρχή έγινε φυσικά στην Ελλάδα, όπου σκόραρε για λογαριασμό των Πλατανιά, ΑΕΚ και ΟΦΗ στη Super League. Μετέβη στην Πολωνία, που πέτυχε τρία γκολ για λογαριασμό της Γκόρνικ Ζάμπρζε. Τη σεζόν 2020-21 έκανε το ξεπέταγμά του, με 29 γκολ σε 33 εμφανίσεις με την ολλανδική Φενλό, ενώ από το 2021 έως το 2023 φόρεσε τη φανέλα της Σέλτικ, με την οποία πέτυχε 26 γκολ σε 57 παιχνίδια. Έφυγε για τις ΗΠΑ και σκόραρε 24 φορές σε 43 εμφανίσεις με την Ατλάντα Γιουνάιτεντ. 

Ο 29χρονος Κρητικός σίγουρα ευχαριστιέται την καριέρα του και τη ζωή του, ακόμα κι αν του λείπει η οικογένειά του, παίζοντας ποδόσφαιρο σε όλον τον κόσμο με συμβόλαια που τον καθιστούν κατά πολύ πλουσιότερο.