Η Αργεντινή κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά το Copa America επικρατώντας στον τελικό της Κολομβίας με 1-0. Κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών ακούστηκε ένα ρατσιστικό τραγούδι εις βάρος των Γάλλων και ο Υφυπουργός Αθλητισμού της χώρας ζήτησε από τον Λιονέλ Μέσι να απολογηθεί για το συμβάν.

Έχασε τη θέση του ο Υφυπουργός Αθλητισμού της Αργεντινής επειδή ζήτησε από τον Μέσι να απολογηθεί

Η κίνηση του Υφυπουργού Αθλητισμού της Αργεντινής, Χούλιο Γκάρο, να ζητήσει σε συνέντευξη του από τον Λιονέλ Μέσι να βγει να απολογηθεί για το ρατσιστικό τραγούδι των συμπαικτών του σε βάρος της Γαλλίας είχε μία διαφορετική εξέλιξη από αυτή που περίμενε ο Γκάρο.

Ο πρόεδρος της χώρας, Χαβιέρ Μιλέι τέθηκε εναντίον του Υφυπουργού Αθλητισμού, βγάζοντας μάλιστα μία ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως ο Γκάρο δεν θα συνεχίσει να βρίσκεται σε αυτή τη θέση, γιατί κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πει σε κάποιον πως θα πράξει.

"Το Γραφείο του Προέδρου ενημερώνει ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να πει τι να σχολιάσει, τι να σκεφτεί ή τι να κάνει στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ομάδα της Αργεντινής και την Bicampeona de America, ούτε σε οποιονδήποτε άλλο πολίτη. Για το λόγο αυτό, ο Χούλιο Γκάρο παύει να είναι υφυπουργός Αθλητισμού του Έθνους, ανέφερε η ανακοίνωση του προέδρου της χώρας.



Ο πρόεδρος της Αργεντινής φαίνεται πως υπερασπίστηκε το τραγούδι που ακούστηκε από τους παίκτες της "αλμπισελέστε", την ώρα που ο Γκάρο φαίνεται πως μετάνιωσε τη κίνηση του και προσπάθησε μέσω των social media να απολογηθεί για τις δηλώσεις του.