Έτοιμη για... διάλυση φαίνεται πως είναι η Μπασκόνια, καθώς μετά τις αποχωρήσεις των Κοστέλο, Μαρίνκοβιτς και Κόντι-Μίλερ ΜακΚιντάιρ, πολύ κοντά στην έξοδο βρίσκεται ο Τσίμα Μονέκε. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από τη Σερβία, η Παρτιζάν θέλει να ενισχυθεί ενόψει Euroleague και βρίσκεται πολύ κοντά στη μεταγραφή του φόργουορντ της ισπανικής ομάδας.

Αλλάζει στέγη στη Euroleague ο Μονέκε, που ετοιμάζεται για μεταγραφή στην Παρτιζάν

Η Μπασκόνια είχε μία γλυκόπικρη γεύση στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς, καθώς από τη μία κατάφερε να μπει έστω και την τελευταία στιγμή στα Playoffs της δυσκολότερης Euroleague των τελευταίων χρόνων, αλλά δεν κατάφερε να μπει στην τελική 8άδα του πρωταθλήματος της ACB.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα να ξεκινήσει ένα ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ, διατηρώντας μέχρι στιγμής από τους παίκτες που έκαναν τη διαφορά, τον μπομπέρ Μάρκους Χάουαρντ και το πολυεργαλείο που ακούει στο όνομα Τάντας Σεντεκέρσκις.

Έχουν ήδη αποχωρήσει οι Κοστέλο, Κόντι-Μίλερ ΜακΚιντάιρ και ο Μαρίνκοβιτς, με τον Τσίμα Μονέκε να φαίνεται πως θα είναι ο επόμενος. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από τη Σερβία, η ισπανική ομάδα είναι κοντά σε συμφωνία με την Παρτιζάν για την παραχώρηση του Νιγηριανού φόργουορντ.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς προχώρησε κι εκείνη σε πολλές αλλαγές μετά την απογοητευτική περσινή χρονιά, έχοντας ήδη ανακοινώσει την απόκτηση τριών παικτών (Μαρίνκοβιτς, Λούντμπεργκ και Ντιλικίνα), ενώ έχει συμφωνήσει με ακόμη επτά παίκτες, με τα ονόματα των Στέρλινγκ Μπράουν και Μπράντον Ντέιβις να ξεχωρίζουν.