Το όνομα του Κέιβαν Σάλιβαν αναμένεται να μας απασχολήσει πολύ έντονα τα επόμενα χρόνια, με τον 14χρονο ποδοσφαιριστή να γράφει τη δική του ιστορία στο MLS, καθώς έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί σε επαγγελματική κατηγορία των πρωταθλημάτων της Αμερικής.

Έγραψε ιστορία στο MLS ο Κέιβαν Σάλιβαν

Στον αγώνα ανάμεσα στη Φιλαδέλφεια Γιούνιον και την Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον γράφτηκε ιστορία στο MLS. Ο Κέιβαν Σάλιβαν έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία 14 ετών και 293 ημερών και έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί σε επαγγελματική κατηγορία της Αμερικής.



Στο 85ο λεπτό ο νεαρός παίκτης της Φιλαδέλφεια πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή και έγινε αυτομάτως ο πρώτος σε όλες τις επαγγελματικές λίγκες -κατά τη regular season- στο βόρειο τμήμα των ΗΠΑ (MLS, MLB, NBA, NFL, NHL, NWSL), ξεπερνώντας τον Φρέντι Αντού για 14 ημέρες.



Ο Σάλιβαν έχει ήδη δείξει το ταλέντο του, το οποίο, όπως φαίνεται, δεν έχει περάσει απαρατήρητο, καθώς ήδη έχει υπογράψει προσύμφωνο με τη Μάντσεστερ Σίτι. Όταν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του το 2027 θα μετακομίσει για την Αγγλία και η ομάδα του θα εισπράξει το ποσό των 5 εκατομμυρίων.

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι νεαροί ποδοσφαιριστές παίρνουν όλο και περισσότερες ευκαιρίες, με το παράδειγμα του Λαμίν Γιαμάλ στο πρόσφατο Euro 2024 να αποδεικνύει περίτρανα πως πρέπει να δοθεί χρόνος στους παίκτες που κατέχουν το... τόπι από μικροί

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d20s3af9w7h5)