Γενικώς, οι αθλητές διαφωνούν με τις λίστες που φτιάχνουν τα μεγάλα δίκτυα ειδικά στις ΗΠΑ, ωστόσο το ESPN... ζει με αυτές -και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκεται στην πιο σημαντική του. Συγκεκριμένα, ο αθλητικός κολοσσός των media περιέλαβε το μέλλοντα σημαιοφόρο της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στους πιο επιδραστικούς αθλητές του 21ου αιώνα. 

Ο Αντετοκούνμπο, που από το 2013 παίζει στους Μιλγουόκι Μπακς και θεωρείται... μονόκερος, δηλαδή ένα είδος αθλητή που είναι πρωτότυπο και έσπασε το καλούπι μαζί του, περιλήφθηκε για την αθλητική προσφορά του κυρίως. Παρ' όλα αυτά, ουδείς λησμονεί την ιστορία της ακμής του, η οποία, πολυθρύλητη καθώς είναι, παραμένει παροιμιώδης. 


15 Times Giannis Antetokounmpo Shocked the World!


Γιάννης Αντετοκούνμπο: Μια ξεχωριστή δεκάδα 

Στο κείμενο του ESPN για τον Γιάννη, ο συντάκτης αναφέρει: "Όταν οι Μιλγουόκι Μπακς επέλεξαν ένα αδύνατο παιδί από την Ελλάδα,που έπαιζε μπάσκετ μόνο για δύο χρόνια, με την 15η επιλογή στο Draft του 2013, ήταν αδύνατο να προβλέψουμε πώς η άφιξή του θα άλλαζε την τροχιά του franchise για την επόμενη δεκαετία. Ο Αντετοκούνμπο μετέτρεψε τον εαυτό του από ένα άγνωστο, αλλά πολλά υποσχόμενο project, σε έναν από τους πιο κυρίαρχους πάουερ φόργουορντ της ιστορίας και στις δύο πλευρές του παρκέ, με αποκορύφωμα τους 50 πόντους που έβαλε στους τελικούς του NBA το 2021, για να οδηγήσει τους Μπακς στο πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από 50 χρόνια". 

Η πρώτη δεκάδα του μεγάλου δημοσιογραφικού οργανισμού είναι ξεχωριστή. Ο απόλυτος ολυμπιονίκης Μάικλ Φελπς, των 28 μεταλλίων (μεταξύ αυτών 23 χρυσά) στη διοργάνωση των πέντε κύκλων, είναι το νούμερο ένα. 


Michael Phelps 🇺🇸 - All EIGHT Gold Medal Races at Beijing 2008! | Athlete Highlights



Η Σερένα Γουίλιαμς, δε, που άλλαξε το τένις Γυναικών αλλά και τη θέση της Γυναίκας στο τένις, ενώ το αφροαμερικανικό στοιχείο οπωσδήποτε προσμετράται, ακολουθεί. Ασφαλώς, παίζει ρόλο και η... εντοπιότητα. Τρίτος είναι ο μυθικός Λιονέλ Μέσι, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκει κάποιος τον πρώτο μπασκετμπολίστα, ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος ήταν ο πρώτος αθλητής λυκείου, στο λυκαυγές του αιώνα, που ασχολήθηκαν τα αμερικανικά media μαζί του περιπαθώς, παρ' όλα αυτά δικαίωσε τις προσδοκίες. Έγινε, εξάλλου, θρύλος στο παιχνίδι. 

Την πρώτη πεντάδα κλείνει ο Τομ Μπρέιντι, ο πολυνίκης του NFL. Η συγκεκριμένη επιλογή ενδεχομένως έχει υπόσταση. Όμως, παραείναι αμερικανική. Αφορά, ούτως ή άλλως, σε ένα σπορ που παίζεται μόνο στις ΗΠΑ. 


Tiger Woods being the goat for 7 minutes and 23 seconds


Ο άνθρωπος που επηρέασε το τένις συνολικά περισσότερο από καθέναν, ο Ρότζερ Φέντερερ, είναι στην έκτη θέση. Η σπουδαία Σιμόν Μπάιλς, που στο Παρίσι οδεύει για το δεύτερο χρυσό μετάλλιό της στο σύνθετο ατομικό της ενόργανης γυμναστικής, ακολουθεί έβδομη. Όγδοος είναι ο γκολφέρ-φαινόμενο Τάιγκερ Γουντς, που ξεκίνησε, όμως, τα θαύματά του τον 20ό αιώνα. Κέρδισε, πάντως, το περίοπτο Masters της Ογκούστα το 2019, στην ηλικία των 44. Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ Γιουσέιν Μπολτ, που φωταγώγησε επί εννιαετία (2007-16) τα στάδια όλου του κόσμου και έχει τα παγκόσμια ρεκόρ στα 100μ. και τα 200μ. από το 2009, είναι ένατος. Ο μακαρίτης Κόμπι Μπράιαντ, θρύλος των Λέικερς και παγκόσμιο σύμβολο, κλείνει τη δεκάδα.