Ο Παναθηναϊκός έμαθε, λίγο αφού τελείωσε το φιλικό του με τη Μακάμπι Νετάνια, την οποία νίκησε 1-0, τον αντίπαλό του για το δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Οι "πράσινοι" θα τεθούν αντιμέτωποι με την Μπότεφ Πλόβντιβ, η οποία πέρασε διά πυρός και σιδήρου από τη Σλοβενία. 

Οι Βούλγαροι είχαν επικρατήσει της Μάριμπορ 2-1 στο πρώτο παιχνίδι. Στην ενδεκάδα ξεκίνησε μάλιστα και ο Κώστας Μπαλογιάννης. Η Μάριμπορ προηγήθηκε μόλις στο 13', αλλά οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τους Νουατσούκβου στο 47' και Ούγια στο 60'. Η Μπότεφ απέκτησε θεμελιώδες προβάδισμα, αλλά η Μάριμπορ της έβαλε πίεση, ισοφαρίζοντας στο 80' με τον Μπιούγκρε. 

Το σκορ δεν άλλαξε και η Μπότεφ κράτησε την πρόκριση. 

Ευρώπη: Εκτός έδρας οι ρεβάνς

Ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει την Μπότεφ στο ΟΑΚΑ, στις 25 Ιουλίου (21:00). Μία ημέρα νωρίτερα, η ΑΕΚ θα υποδεχθεί την Ίντερ ντ' Εσκάλδες την ίδια ώρα στην "OPAP Arena". Από τη μεριά του, ο ΠΑΟΚ θα παίξει στις 24 Ιουλίου (20:30) με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα στην Τούμπα το πρώτο παιχνίδι για το δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. 

Ο "δικέφαλος του Βορρά" θα φιλοξενηθεί στη Βοσνία στις 31 Ιουλίου (22:00). Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ θα παίξουν σε Βουλγαρία και Ανδόρρα αντιστοίχως την 1η Αυγούστου, ενώ οσονούπω αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι ώρες των παιχνιδιών.