Εντάξει, παιδιά είναι, ώριμοι άντρες και χάνουν προβαδίσματα 12 πόντων μέσα σε λίγα λεπτά, όπως πήγε να πάθει η εθνική Ελλάδος μπάσκετ U20 στον ημιτελικό του Eurobasket που διεξάγεται στην Γκντίνια της Πολωνίας, με αντίπαλο τη Λιθουανία. Ωστόσο, οι μικροί του Κώστα Παπαδόπουλου κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμά τους και να υπερκεράσουν την πίεση που τους έβαλαν οι αντίπαλοί τους στα τελευταία λεπτά, για να φτάσουν στη νίκη με σκορ 87-82 και να προκριθούν στα ημιτελικά της διοργάνωσης. 

Αυτή είναι μια σπουδαία πορεία από μία ομάδα που ήρθε τέταρτη στον όμιλό της και επικράτησε του πρώτου Ισραήλ στο μπαράζ, για να φτάσει στα ημιτελικά. Το πρόβλημα με τον Ζούγρη, που χτύπησε, ανησυχεί οπωσδήποτε το τεχνικό επιτελείο. 


LIVE - Greece v Lithuania | FIBA U20 EuroBasket 2024 | Quarter-Finals




Το πρώτο ημίχρονο ήταν της ισορροπίας και έως και 7'56'' για τη λήξη του παιχνιδιού, όταν δύο βολές του Αλέξανδρου Σαμοντούροφ μετέτρεψαν το σκορ σε 69-62, ουδεμία εκ των δύο ομάδων κατάφερε να ξεφύγει με πάνω από πέντε πόντους διαφορά. Η Ελλάδα έκανε ένα πολύ κρίσιμο επιμέρους 9-2, για να μετατρέψει το 70-65 σε 79-67 και να φτάσει στη μεγάλη νίκη.

Και μπορεί να είναι στερεότυπο το "ποιος το θέλει περισσότερο", αλλά οι διαφορές ήταν διακριτές στα βλέμματα των παικτών των δύο ομάδων. 

Ελλάδα-Λιθουανία: Τρομερό μπάζερ του Πέντα φέρνει τη Γαλλία στο δρόμο της 


Γενικώς, τόσο η Λιθουανία όσο και η Γαλλία θυμίζουν μεγάλες στιγμές, ευχάριστες και δυσάρεστες, των μικρών εθνικών ομάδων. Και οι τρεις είναι παραδοσιακές δυνάμεις στα ηλικιακά. Το ίδιο και η Ισπανία, η οποία όμως ηττήθηκε από τους "τρικολόρ" στο τελευταίο δευτερόλεπτο, με τρομερό τρίποντο του Νόα Πέντα στην εκπνοή. Η Εθνική θα τους βρει μπροστά της στο δρόμο για το χρυσό μετάλλιο (20/7-21:30). 




Έτσι, οι ημιτελικοί του Σαββάτου, 20 Ιουλίου, "σφραγίστηκαν". Το Βέλγιο, που νίκησε 78-68 την Τσεχία, θα παίξει με τη Σλοβενία, η οποία απέκλεισε τη διοργανώτρια Πολωνία με σκορ 73-72, έπειτα από δίποντο του Ματίγια Σάμαρ, με 19'' για τη λήξη της αναμέτρησης.  


Quarter-Finals | Poland v Slovenia | Full Basketball Game | FIBA U20 EuroBasket 2024