Η Ισπανία θριάμβευσε στο Euro 2024 με την κατάκτηση του τίτλου έχοντας... ήρωα τον Μιγκέλ Ογιαρθάμπαλ, ο οποίος πέτυχε το νικητήριο γκολ στον τελικό με την Αγγλία. Ο Βάσκος επιθετικός βρέθηκε αντιμέτωπος και με αρνητικά σχόλια, αφού στην ιδιαίτερη πατρίδα του δεν είδαν με καλό μάτι το γκολ που έβαλε!

Οι κάτοκοι του Ελόριο, μια κωμόπολη στην επαρχίας της Βισκαΐας στη χώρα των Βάσκων, βρέθηκαν μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη.

Στην κεντρική πλατεία είχε τοποθετηθεί ένα πανό που έγραφε «Όχι στην αποδοχή της εθνικής Ισπανίας», έχοντας από κάτω τη σημαία της χώρας των Βάσκων κι από την άλλη πλευρά τη σημαία της Ισπανίας μ' ένα τεράστιο μαύρο Χ.



Στα σκαλιά είχαν γραφτεί με μπλε γράμματα τα ονόματα των Μερίνο, Ογιαρθάμπαλ (αμφότεροι ποδοσφαιριστές της Ρεάλ Σοσιεδάδ) κι από κάτω με κίτρινα γράμματα η λέξη «προδότες» αλλά και μια σβάστικα!

Όσον αφορά το γιατί επιλέχθηκε αυτή η μικρή ορεινή πόλη για να σταλεί το συγκεκριμένο μήνυμα, η απάντηση έχει να κάνει με το ότι είναι η γενέτειρα της μητέρας του Ογιαρθάμπαλ.

Πάντως, παρά την ενέργεια κάποιων κατοίκων του Ελόριο, στο Εϊμπάρ η υποδοχή ήταν θερμή.

"Συγχαρητήρια Μίκελ, πρωταθλητή", ανέγραφε το πανό που αντίκρισε ο Ογιαρθάμπαλ μόλις βγήκε στον δρόμο, με τον κόσμο που παραβρέθηκε εκεί να ανάβει καπνογόνα και να τραγουδάει ρυθμικά το όνομά του.