Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Μπότεφ Πλόβντιβ για τον δεύτερο προκριματικό του Europa League αρχίζοντας την ερχόμενη Πέμπτη με την πρώτη αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί μια εβδομάδα μετά, την 1η Αυγούστου στο Χρίστο Μπότεβ.

Ως προς αυτό το ματς οι πράσινοι έμαθαν τον διαιτητή του αγώνα, καθώς θα σφυρίξει το παιχνίδι ο Γερμανός, Ντάνιελ Σλάγκερ. Eίχε σφυρίξει πέρυσι το ντέρμπι των «πράσινων» με τον Ολυμπιακό και τη νίκη τους με 1-3, αλλά και το 2-4 των «ερυθρόλευκων» με τον ΠΑΟΚ  Βοηθοί του θα είναι οι Ρόμπερτ Κέμπτερ και Σβεν Βασχίτσκι, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Φλοριάν Μαντστούμπνερ. 

Υπενθυμίζεται ότι σε αυτή τη φάση των προκριματικών δεν υπάρχει VAR.

Στο μεταξύ ο προπονητής της Μπότεφ, Ντούσαν Κέρκεζ, μετά την πρόκριση επί της Μάριμπορ αναφέρθηκε στις επικείμενες μάχες με τον Παναθηναϊκό στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League.

"Αξίζαμε την πρόκριση. Η Μάριμπορ έχει αποκλείσει μεγάλες ομάδες στο γήπεδό της. Τώρα έχουμε εξασφαλίσει πως θα παίξουμε ακόμη δύο παιχνίδια. Αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, αλλά δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε το καλύτερό μας ποδόσφαιρο, έχουμε καλή ομάδα, αλλά δεν πρέπει να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα", τόνισε ο Σέρβος τεχνικός.