Ο Ολυμπιακός έδωσε το πρώτο φιλικό της φετινής προετοιμασίας κόντρα στον Άγιαξ στην Ολλανδία, όπου πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Εκεί είναι και ο Κριστιάν Καρεμπέ, αλλά και ο Τζον Φαν'τ Σχιπ.

Μάλιστα, ο Κριστιάν Καρεμπέ είδε μαζί με τον Τζον Φαν'τ Σχιπ το πρώτο δυνατό τεστ που έδωσε ο Ολυμπιακός κόντρα στον Άγιαξ.

Ο Ολλανδός τεχνικός υπήρξε προπονητής τόσο της Εθνικής Ελλάδας όσο και του Άγιαξ και βρέθηκε στο γήπεδο όπου έγινε το φιλικό για να δει το παιχνίδι.

Μάλιστα, ήταν στον πάγκο του "Αίαντα" τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αναλαμβάνοντας σε υπηρεσιακή βάση. Αρχικά έκανε καλή δουλειά και τον έβγαλε από τα χαμηλά στρώματα του πίνακα της βαθμολλογίας αλλά στη συνέχεια δεν κατάφερε να του δώσει το κάτι παραπάνω και λύθηκε η συνεργασία του.

Διάδοχος του στον Άγιαξ έγινε ο Φραντσέσκο Φαριόλι. Υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με τον "Αίαντα". Αυτός είναι ο τέταρτος σταθμός στην προπονητική καριέρα του Ιταλού, ο οποίος στο παρελθόν έχει καθίσει στους πάγκους των Καραγκιουμρούκ, Αλάνιασπορ, Νις και τώρα στον Άγιαξ, ενώ στο παρελθόν έχει διατελέσει προπονητής τερματοφυλάκων σε Σασουόλο, στην Μπενεβέντο, τη Λουκτσέζε και τη Φορτούνα Γιουβέντους.