Η ΑΕΚ έχει βάλει ψηλά τον πήχη στις μεταγραφές και μετά τον Έρικ Λαμέλα θέλει να φέρει στην Αθήνα και τον Χοακίν Κορέα.

Βέβαια η μεταγραφή του Χοακίν Κορέα είναι εξαιρετικά δύσκολη, αλλά η ΑΕΚ δεν το βάζει κάτω. Τουλάχιστον αυτό υποστήριξε με σημερινό (19/7) δημοσίευμά της η ιταλική εφημερίδα "Tuttosport".

Σύμφωνα με τους Ιταλούς, η ΑΕΚ δεν έχει παρατήσει την περίπτωση του Αργεντινού επιθετικού. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η "Tuttosport" στο δημοσίευμά της, οι «κιτρινόμαυροι» γνωρίζουν ότι τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης του Κορέα είναι πολύ μακριά από την ελληνική πραγματικότητα, ωστόσο τη δεδομένη στιγμή η Ένωση δείχνει να είναι και η πιο «ζεστή» ομάδα για να κυνηγήσει τις πιθανότητές της.

Την ίδια ώρα, δεδομένη θεωρείται η αποχώρησή του από την Ίντερ, παρότι στο πρώτο φιλικό της σεζόν ξεχώρισε. Για τον Κορέα υπάρχει ενδιαφέρον και από ομάδες της Σαουδικής Αραβίας, δίχως ωστόσο να έχει γίνει κάποια πρόταση στην Ίντερ.

Από την άλλη πλευρά η ιταλική ιστοσελίδα inter-news.it, η οποία ασχολείται με την επικαιρότητα της Ίντερ, ανέφερε ότι ο 29χρονος επιθετικός απέρριψε την πρόταση της "Ένωσης".

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα, ο Αργεντινός φορ απάντησε αρνητικά στους «κιτρινόμαυρους», καθώς δεν πείστηκε από το project που του παρουσίασε ο ελληνικός σύλλογος.

Πάντως, εκτός της ΑΕΚ, ο παίκτης φαίνεται πως απέρριψε και προτάσεις από ομάδες των ΗΠΑ, καθώς προτιμά να παραμείνει στην Ιταλία και τη Serie A. Στο κόλπο της απόκτησής του, άλλωστε, έχει μπει εσχάτως και η Μόντσα.