Μπορεί να ηττήθηκε 1-0 από τον Άγιαξ στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας του για τη φετινή σεζόν, όμως ο Ολυμπιακός έδειξε από την αρχή ότι θα παίξει το ποδόσφαιρο που θέλει ο προπονητής του, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, με προσθήκες, ασφαλώς, να αναμένονται συν τω χρόνω. Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν καλύτεροι από τον Αίαντα κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, είχαν δοκάρι στο 86' με την κεφαλιά του Γιάνσε και γενικώς θα μπορούσαν άνετα να μην έχουν ηττηθεί.

Άγιαξ-Ολυμπιακός: Έπαιξαν οι νέοι


Με τρεις ποδοσφαιριστές από την ομάδα Νέων Ανδρών, που κατέκτησε το Youth League την περασμένη σεζόν, παρέταξε την ενδεκάδα του Ολυμπιακού ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το πρώτο φιλικό της περιόδου 2024-25, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των "ερυθρόλευκων" στην Ολλανδία. Οι Ισίδωρος Κουτσίδης, Μπάμπης Κωστούλας και Φάνης Μπακούλας ξεκίνησαν στο παιχνίδι, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο έκανε το ντεμπούτο του ο Κοστίνια, ο ακραίος αμυντικός που ο Ολυμπιακός πήρε από τη Ρίο Άβε. Ξεκίνησε, επίσης, και η έκπληξη του Μαΐου, που ο Βάσκος τεχνικός εμπιστεύθηκε, δηλαδή ο Απόστολος Αποστολόπουλος. 

Αργότερα, μάλιστα, μπήκαν οι Χρήστος Μουζακίτης και Αντώνης Παπακανέλλος, ενώ το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη έκανε ο Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος, που αντικατέστησε τον συνονόματό του Πασχαλάκη. 

Ο Ολυμπιακός μπήκε με πρόθεση να πιέσει, παρότι οι πρώτες ημέρες της προετοιμασίας είναι πάντα δύσκολες. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θέλει να βλέπει από τους παίκτες του ένταση και αυτό έκαναν.


Αν εξαιρεθεί η φάση του γκολ, με τον Άγιαξ να σκοράρει στο τρανζίσιον έπειτα από το λάθος του Ντόη, στο 43', ο Ολυμπιακός είχε το παιχνίδι υπό τον έλεγχό του. 


Ειδικά για τους νεαρούς, αυτό το ματς είχε... υπερεπίσημο χαρακτήρα, μια και κάθε τέτοιο παιχνίδι (όπως και αυτό που θα δώσει στις 16:00 του Σαββάτου, 20 Ιουλίου, με τη Μαλίν) είναι και από μία ευκαιρία για να μπουν στην πρώτη ομάδα.