Όλοι οι συμπαίκτες του Λιονέλ Μέσι στην εθνική Αργεντινής ζουν και πεθαίνουν για την πάρτη του. Δεν τίθεται ζήτημα γι' αυτό. Αρκούσε να σηκώσει την μπλούζα του ο Νίκολας Οταμέντι για να εμφανιστεί το τατουάζ με το πρόσωπο του αρχηγού της "αλμπισελέστε" και το τρόπαιο του Παγκόσμιου Κυπέλλου

Ένα τατουάζ, δε, που, απαντά αρνητικά στην πιο γνώριμη συμβουλή: "Πρέπει να είσαι σίγουρος ότι δεν θα το μετανιώσεις". Ο Οταμέντι, δόκιμο είναι να ειπωθεί, δεν πρόκειται να το μετανιώσει. 


Nicolas Otamendi reveals a tattoo dedicated to Lionel Messi.



Ισχύει για όλους τους συμπαίκτες του αυτό. Ακόμα και εκείνους, μάλιστα, που λόγω της παρουσίας του Μέσι στην εθνική ομάδα της χώρας, δεν έπαιξαν πολύ. Το παράδειγμα του ευτυχισμένου, στο βάθρο του νικητή, Πάουλο Ντιμπάλα στο Κατάρ είναι ενδεικτικό. 


Για τους διεθνείς, ο Λιονέλ Μέσι είναι καλύτερο από μέλος της οικογένειάς τους. Οι στιγμές μαζί του είναι οι ευτυχέστερες της ζωής τους, πλην της γέννησης των παιδιών τους. Ο Γκονζάλο Μοντιέλ έδωσε το νεογέννητο γιο του στον αρχηγό της εθνικής ομάδας, προκειμένου να βγάλει φωτογραφία μαζί του. Ο Μοντιέλ, ειρήσθω εν παρόδω, είναι ο ποδοσφσιριστής που με το πέναλτί του, στη διαδικασία του τελικού της 18ης Δεκεμβρίου 2022, η Αργεντινή κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο στο Κατάρ επί της Γαλλίας.  

Λιονέλ Μέσι: Το... δόλιο κίνητρο


Ωστόσο, ο Μοντιέλ δεν έδωσε το έξι εβδομάδων μωρό στον Μέσι εντελώς ανυστερόβουλα. Από τότε που η εθνική Ισπανίας φάνηκε ότι θα έφτανε ψηλά στο Euro 2024, ενώ η Αργεντινή ενορχήστρωνε την επίθεσή της για να κατακτήσει το δεύτερο διαδοχικό Copa America και 16ο συνολικά, που θα σήμαινε το προσπέρασμα της Ουρουγουάης, ο Μέσι βρέθηκε στο επίκεντρο και όχι για την απόδοσή του, πια, η οποία ουδεμία σημασία έχει καθώς το διαμέτρημα της παρουσίας του αρκεί. 

Οι φωτογραφίες με τους πιτσιρικάδες Λαμίν Γιαμάλ και Ντάνι Όλμο γέμισαν το διαδίκτυο και η μεταφορά των ικανοτήτων του Μέσι ήταν ενδεικτική: οι χρήστες μιλούσαν για το άγγιγμα που έκανε πιτσιρίκια μεγάλους ποδοσφαιριστές. Μάλιστα, ήδη οι ποδοσφαιρόφιλοι ριγούν στην προοπτική να ανταμώσει ο Αργεντινός με τον Γιαμάλ στο Finalissima -και μάλιστα μέσα στο "Καμπ Νου", που ο Μέσι λατρεύτηκε όπως ουδείς άλλος. 

Έτσι, ο δεξιός μπακ της εθνικής Αργεντινής δεν έχασε την ευκαιρία. Κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε, λέει ο σοφός λαός, και ο Μοντιέλ έδεσε τον γάιδαρό του σε μια win win κατάσταση. Ακόμα κι αν ο γιος του δεν γίνει σπουδαίος ποδοσφαιριστής, ο πατέρας του θα μπορεί να του λέει ότι έβγαλε φωτογραφία με τον κορυφαίο παίκτη όλων των εποχών.



451065515_1038631620960947_7816901130667598926_n