Η Αυστραλία θεωρείται εν γένει αουτσάιντερ στον όμιλο της εθνικής Ελλάδος μπάσκετ, με Καναδά και Ισπανία, σε ό,τι αφορά την πρόκριση στους προημιτελικούς του τουρνουά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, αλλά οπωσδήποτε στα φιλικά δεν παίζει ως τέτοιο, όπως αναδείχθηκε και με τη νίκη επί του Πουέρτο Ρίκο. 90-75. 

Τόσο η δύσκολη ήττα από τις ΗΠΑ όσο και η νίκη επί της Σερβίας, σε συνάρτηση με την άνετη επικράτηση επί των Πορτορικανών την Παρασκευή 19 Ιουλίου, δείχνει μια ομάδα δυναμική και δυσκολοκατάβλητη. Ο Τζος Γκίντι και ο Πάτι Μιλς έκαναν κουμάντο από την περιφέρεια και σε αυτό το παιχνίδι: ο πρώτος, που προσφάτως ανταλλάχθηκε στους Σικάγο Μπουλς από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, ήταν ο πρώτος σκόρερ των Boomers με 19 πόντους, ενώ είχε πέντε ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ.

Ο αγήρως Μιλς, από την πλευρά του, προσέφερε 15, 4 και 3. Δεν είναι, ωστόσο, μόνο αυτοί.




Αυστραλία-Πουέρτο Ρίκο: Πληθώρα λύσεων


Η Αυστραλία δέχθηκε, πάντως, 25 πόντους στην τρίτη περίοδο, ωστόσο έκανε μεγάλο μέρος της δουλειάς στο πρώτο ημίχρονο, όταν προηγήθηκε 46-31. Η Εθνική είχε κρατήσει πάντως, τους Πορτορικανούς στους 65 πόντους.

O πείσμων Τζοκ Λάντεϊλ, ο Τζο Ίνγκλς και ο Τζος Γκριν ήταν επίσης διψήφιοι, δείχνοντας ποικιλία στο σκοράρισμα για τους Αυστραλούς.