Το μενού των αθλητικών μεταδόσεων επικεντρώνεται στη μεγάλη μάχη της Εθνικής Νέων ανδρών κόντρα στη Γαλλία στον ημιτελικό του Eurobasket U20. Η Ελλάδα προκρίθηκε στις καλύτερες τέσσερις ομάδες της διοργάνωσης, κερδίζοντας στο φινάλε τη Λιθουανία.

Για μία θέση στον τελικό του Eurobasket U20 αγωνίζεται η Ελλάδα κόντρα στη Γαλλία

Έτοιμη να κάνει ακόμη ένα βήμα μέχρι το φινάλε παρουσιάζεται η Εθνική Νέων ανδρών που αντιμετωπίζει στον ημιτελικό τη Γαλλία (21:30) στο Eurobasket U20. Η ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου παρόλο που τερμάτισε στην τελευταία θέση του ομίλου της, απέδειξε πως έχει πολλές δυνατότητες.

Αρχικά επικράτησε με 68-65 του Ισραήλ στη φάση των "16" της διοργάνωσης και στη συνέχεια βρήκε απέναντι της τη Λιθουανία. Πήρε μία μεγάλη διαφορά στην αναμέτρηση πέντε λεπτά πριν το φινάλε αλλά η αντίπαλος της επέστρεψε, με τον Γιάννη Καρακώστα όμως να δίνει τη νίκη στην Εθνική Ελλάδος μπάσκετ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2szitll8irl)
Στο δρόμο της βρίσκονται οι "τρικολόρ", μία ομάδα που αντιμετώπισαν και στη φάση των ομίλων, με τη Γαλλία να επικρατεί στα σημεία της Ελλάδας, με τη διαιτησία να παίζει κι εκείνη το ρόλο της. Στον άλλο ημιτελικό του Eurobasket U20 αγωνίζεται το Βέλγιο κόντρα στη Σλοβενία.

Το παιχνίδι αν και αρχικά ήταν να μεταδοθεί από το ERT SPORTS 2 όπως και τα προηγούμενα της Εθνικής Ελλάδος μπάσκετ, τελικά θα το δείξει η ΕΡΤ1 με ώρα έναρξης στις 21:30 με σκοπό να παρακολουθήσουν όσο περισσότεροι τηλεθεατές μπορούν τις προσπάθειες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Η ώρα και η τηλεοπτική κάλυψη του ημιτελικού 

21:30 ΕΡΤ 1 Γαλλία - Ελλάδα Eurobasket U20