Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την κακή του παρουσία στο Wimbledon, επέστρεψε στο χώμα με σκοπό να προετοιμαστεί κατάλληλα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Ο Έλληνας πρωταθλητής αντιμετώπισε στα ημιτελικά του τουρνουά του Γκστάαντ τον Ματέο Μπερετίνιμε τον Ιταλό τενίστα να επικρατεί με 2-0 σετ (7-6, 7-5) και παίρνει την πρόκριση για τον τελικό.

Το πρώτο σερβίς έδωσε το σετ στον Μπερετίνι

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Στέφανο Τσιτσιπά να δείχνει από την αρχή τις... ορέξεις του στην αναμέτρηση, παίρνοντας έναν εντυπωσιακό πόντο στο πρώτο σερβίς του, το οποίο τελικά διατήρησε κιόλας για να πάρει το προβάδισμα με 1-0.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2ucj7tz5r61)
Οι δύο αντίπαλοι διατηρούσαν με ευκολία το σερβίς τους, με τον Μπερετίνι να έχει για πρώτη φορά ευκαιρία για μπρέικ στο έβδομο γκέιμ, αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής με εντυπωσιακά χτυπήματα κατάφερε να διατηρήσει τελικά το σερβίς του και να προηγηθεί με 4-3.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2ucx09resd5)
Το πρώτο σετ συνέχισε και κυλούσε με τον Ιταλό τενίστα να κρατάει με ευκολία το δικό του σερβίς και να πιέζει για μπρέικ τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος έπαιζε πολύ σωστά το παιχνίδι μπροστά στο φιλέ και κατάφερε να κάνει το 5-4 σε μία σπουδαία αναμέτρηση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2ud4npe1x8p)
Το σετ έφτασε τελικά στο τάι μπρέικ χωρίς να μπορέσει κάποιος από τους δύο τενίστες να κάνει το μπρέικ, με τον Μπερετίνι όμως να είναι εκείνος που ήταν πιο ψύχραιμος και κατάφερε να κάνει το 1-0 (8-6), παίρνοντας προβάδισμα για την πρόκριση του στον τελικό του Γκστάαντ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2udokpjvngp)

Στο ίδιο έργο θεατής ο Τσιτσιπάς - Πέρασε στον τελικό ο Μπερετίνι

Το δεύτερο σετ είχε πολλές ομοιότητες σε σχέση με το πρώτο, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να προσπαθεί να βρει ευκαιρίες για μπρέικ και να μη τα καταφέρνει, καθώς το σερβίς του Ματέο Μπερετίνι είναι εξαιρετικό και του δίνει προβάδισμα με 2-1 στα πρώτα τρία γκέιμς.

Ο Έλληνας πρωταθλητής προσπάθησε να ανεβάσει την πίεση του στις πρώτες άμυνες κυρίως, αλλά δεν τα μπορούσε, δίνοντας την ευκαιρία στον Ιταλό να φτάσει κοντά σε κάποιο μπρέικ πόιντ. Ο Τσιτσιπάς όμως βρισκόταν μέσα στη διεκδίκηση του ματς και ισοφαρίζει σε 3-3.

Ο Ιταλός τενίστας - που βρίσκεται πλέον στο Νο82 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP - εκμεταλλεύτηκε τον εκνευρισμό του Τσιτσιπά που είχε έντονες συζητήσεις με τον πατέρα του και κατάφερε να προηγηθεί με 5-4, όντας ένα γκέιμ μακριά από τον τελικό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2ueg4luotsp)
Το μοναδικό μπρέικ της αναμέτρησης έγινε τελικά στο 12ο γκέιμ με τον Μπερετίνι να αφήνει τον Τσιτσιπά να κάνει διαδοχικά λάθη και να παίρνει την πρόκριση για τον τελικό, εκεί που θα αντιμετωπίσει τον Κουεντίν Χαλίς που απέκλεισε με 2-0 σετ τον Γιαν-Λενάρντ Στρουφ.