Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε στο πρώτο του φιλικό προετοιμασίας επί ολλανδικού εδάφους τον Άγιαξ και παρά την πολύ καλή του εμφάνιση ηττήθηκε με 1-0. Στον δεύτερο αγώνα τους οι "ερυθρόλευκοι" βρήκαν απέναντι τους την Μαλίν και επικράτησαν με 2-0, με τον Χρήστο Μουζακίτη να πετυχαίνει ένα απίστευτο γκολ.

Ο Μουζακίτης... Γιαμάλ ομορφαίνει τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Ολυμπιακό, καθώς μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης ο Χρήστος Μουζακίτης βρήκε χώρο εκτός περιοχής, έφερε τη μπάλα στο αριστερό πόδι και μ' ένα ανεπανάληπτο σουτ έκανε το 1-0, σ' ένα γκολ που θύμισε πολύ... Λαμίν Γιαμάλ.

Οι Πειραιώτες στη συνέχεια διατηρούσαν τον έλεγχο του αγώνα, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να δοκιμάζει αρκετά πράγματα, φέρνοντας τον Αποστολόπουλο σε ρόλο αριστερού εξτρέμ, ενώ τέσσερις παίκτες από την ακαδημία ήταν βασικοί στην αναμέτρηση.

Το δεύτερο γκολ δεν άργησε να έρθει για τους "ερυθρόλευκους", με τον Ορτέγκα να βρίσκει πολύ ωραία τον Χαράλαμπο Κωστούλα μέσα στη περιοχή, εκείνος σήκωσε το κεφάλι του είδε τον Ζέλσον Μαρτίνς και ο Πορτογάλος με πολύ ωραίο σουτ "έγραψε" το 2-0 στο 28ο λεπτό.

Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός κρατούσε την μπάλα χωρίς να απειλεί την εστία της Μαλίν, η οποία χρειάστηκε να φτάσει το ρολόι στο 43ο λεπτό για να δημιουργήσει μία ευκαιρία στα καρέ του Τζολάκη, με το σουτ Σχουφς να καταλήγει άουτ.

Έριξαν τον ρυθμό του αγώνα οι πολλές αλλαγές

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Πειραιώτες να βρίσκονται από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα κοντά στο τρίτο γκολ, όταν ο Παπακανέλλος βρήκε εντυπωσιακά τον Μαρτίνς, εκείνος γύρισε για να πλασάρει αλλά τον τράβηξε ο αντίπαλος του, με τον διαιτητή να μη δίνει το πέναλτι.

Ο Ισπανός προπονητής των Πειραιωτών έκανε ακόμη περισσότερες δοκιμές στον αγώνα, βγάζοντας από το παιχνίδι τον μοναδικό διαθέσιμο επιθετικό, τον Κωστούλα και έβαλε στις δύο θέσεις μπροστά από τα χαφ του Μαρτίνς και Παπακανελλο, έχοντας και στη θέση του δεξιού εξτρέμ τον Ροντινέι.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε ακόμη περισσότερο στη συνέχεια, με τις αλλαγές να παίζουν το ρόλο τους. Ο Ολυμπιακός πάντως επέστρεψε σ' ένα πιο ορθολογικό σχήμα μεσοεπιθετικά μιας και στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκαν οι Πεπ Μπιέλ και Γιώργος Μασούρας

Τρία δοκάρια στο τελευταίο δεκάλεπτο αλλά παρέμεινε το 2-0 μέχρι το φινάλε

Οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν πολύ κοντά σε τρίτο γκολ στο 81ο λεπτό, με τον Ροντινέι να κάνει ένα ωραίο αριστερό σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι και στο... ριμπάουντ ο Μασούρας σε σχεδόν κενή εστία έστειλε κι εκείνος τη μπάλα στο δοκάρι, χάνοντας τη μεγάλη ευκαιρία για το 3-0.

Δοκάρι είχε και η Μαλίν στο 87ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Σχουφς να κάνει ένα πολύ ωραίο σουτ εκτός περιοχής και τον Μπότη να αποκρούει και να στέλνει με τη βοήθεια της δοκού τη μπάλα σε κόρνερ, διατηρώντας το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.