Υπόθεση της McLaren έγιναν οι κατατακτήριες δοκιμές στο Grand Prix του Χανγκαρορίνγκ, λίγο έξω από τη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, για τη Formula 1. Οι δύο πιλότοι της, ο Λάντο Νόρις και ο Όσκαρ Πιάστρι, έκαναν το 1-2 -κάτι που η McLaren πέτυχε ύστερα από 12 χρόνια- και θα εκκινήσουν πρώτοι στον αγώνα της Κυριακής 21 Ιουλίου. Για τον Βρετανό, αυτή ήταν η τρίτη pole position της καριέρας του. 





Έπρεπε να υπολογίζουν και τις βροχές οι πιλότοι που οδηγούσαν τα μονοθέσιά τους στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix της Formula 1 στο Χανγκαρορίνγκ. Έτσι την πάτησε στον πρώτο γύρο ο Τζορτζ Ράσελ, που τερμάτισε 17ος και αποκλείστηκε αφού δεν υπολόγισε τον πολύ γρήγορο χρόνο η πίστα στέγνωσε ύστερα από βροχή εννιά λεπτών. Μάλιστα, o Βρετανός οδηγός παραδέχθηκε το λάθος του, παρ' όλα αυτά κατηγόρησε τους μηχανικούς της Mercedes για το γεγονός ότι δεν είχε αρκετά καύσιμα για να ολοκληρώσει και τα τρία τμήματα της πίστας. 

Το ίδιο συνέβη με τους Πέρεθ, Τσόου, Οκόν και Γκασλί. 

Σημαντική, επίσης, ήταν και η μάχη που έδωσε ο Λιούις Χάμιλτον, ώστε να μπει στον τρίτο γύρο. Τα κατάφερε για ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου και παρέμεινε στη δεκάδα, την ώρα που έμειναν εκτός οι Χάλκενμπεργκ, Μπότας, Αλμπόν, Σάρτζαντ και Μάγκνουσεν. Έτσι, ο Βρετανός εξασφάλισε μια θέση στη δεκάδα για το Grand Prix της Κυριακής 21 Ιουλίου. 

Formula 1: Ατύχημα για τον Τσουνόντα


Στον τρίτο γύρο, ο Λάντο Νόρις πρόλαβε τη βροχή και "έριξε" τρία εκατοστά του δευτερολέπτου στον Μαξ Φερστάπεν, ενώ ο Ιάπωνας Γιούρι Τσουνόντα είχε ένα ατύχημα, καθώς προσέκρουσε σε τοίχο, όμως ευτυχώς βγήκε αλώβητος.





Υπήρξε διακοπή για να επισκευαστεί η μπαριέρα, ενώ ο Φερστάπεν αποφάσισε να μη βγει για το τρίτο τμήμα της πίστας στον τρίτο γύρο.





Λόγω του ατυχήματος, ο Λεκλέρκ, ο Αλόνσο, ο Στρολ και ο Ρικιάρντο δεν έκαναν χρόνο. Η βροχή που έπεσε αποθάρρυνε όλους τους οδηγούς, πλην εκείνων που φρόντισαν να έχουν μαλακή γόμα στο σημείο. 


Ο Χάμιλτον βρήκε την ευκαιρία και έκανε ένα εντυπωσιακό χρόνο στο τρίτο τμήμα,