Έχει ξαναγίνει επιτήδειοι να υποδύονται ποδοσφαιριστές και να εξαπατούν συλλόγους, υπογράφοντας συμβόλαια, οπότε η περίπτωση του Γιάνσερ Ρομάριο Μπολάνιος Κασιέρα και του συμβολαίου με την Ιντεπεντιέντε ντελ Βάλε του Εκουαδόρ δεν είναι πρωτόγνωρη. Είναι, όμως, σίγουρα μια συναρπαστική ιστορία απάτης. 

Ο 30χρονος Γιανσέρ τροποποίησε το δελτίο του 24χρονου αδελφού του, Αλεξαντερ Μπολάνιος, και έπεισε τους ιθύνοντες του συλλόγου ότι ήταν ο ίδιος. Ο Γιανσέρ υπέγραψε συμβόλαιο τον Δεκέμβριο του 2023 και μπόρεσε να κρατήσει στο σκοτάδι την Ιντεπεντιέντε για επτά μήνες. Εν τέλει, αποκαλύφθηκε και λύθηκε το συμβόλαιό του με συνοπτικές διαδικασίες. Η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Εκουαδόρ, εξάλλου, ήταν εκείνη που αποκάλυψε την απάτη και τιμώρησε τον 30χρονο Γιανσέρ, τον οποίο η Ιντεπεντιέντε αναφέρει ως Αλεξάντερ στην ανακοίνωσή της. 

Εκουαδόρ: Η ανακοίνωση της Ιντεπεντιέντε 


Η Ιντεπεντιέντε ντελ Βάλε ενημερώνει ότι τερμάτισε το συμβόλαιο του Αλεξάντερ Μπολάνιος για παραποίηση εγγράφων, καθώς η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Εκουαδόρ έχει τιμωρήσει τον παίκτη.

Ο σύλλογος λυπάται γι’ αυτή την απογοητευτική κατάσταση. Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας με αυτές τις πρακτικές στο ποδόσφαιρο της χώρας