Η πορεία της Γαλλίας στο Euro 2024 δεν ήταν αυτή που περίμενε ο κόσμος της, καθώς ναι μεν έφτασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης, αλλά οι εμφανίσεις της απογοήτευσαν. Ο Χόρχε Σαμπάολι σε δηλώσεις του κριτίκαρε τους "τρικολόρ" αναφέροντας μάλιστα με πολύ άσχημους χαρακτηρισμούς τους Ντεμπελέ και Εμπαπέ.

Απίστευτο ξέσπασμα Σαμπάολι για τη πορεία της Γαλλίας στο Euro 2024

Τα τελευταία χρόνια στο ευρωπαϊκό αλλά και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο η χώρα που έπαιξε την καλύτερη μπάλα και επιβραβεύτηκε και με την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 ήταν η Γαλλία. Γι' αυτό το λόγο οι εμφανίσεις της στο Euro 2024 προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις.

Το γεγονός πως έπρεπε να φτάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης κόντρα στην Ισπανία για να πετύχει το πρώτο(!) της γκολ σε κανονική ροή αγώνα (είχε σκοράρει δύο αυτογκόλ κι ένα πέναλτι) αποδείκνυε περίτρανα πως κάτι έλειπε από τους "τρικολόρ" και δεν μπορούσαν να φτάσουν μέχρι το τέλος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2l8y0ci1vgp)
Ένας από εκείνους που αντέδρασε με χαρακτηρισμούς που δεν αρμόζουν σ' έναν προπονητή ήταν ο Χόρχε Σαμπάολι. Ο Αργεντίνος τεχνικός - που βρίσκεται πλέον χωρίς ομάδα μετά τη φυγή του από τη Φλαμένγκο - ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του:

Ντεμπελέ παίζει σαν αυτιστικός. Ξεκινάει μια επίθεση μόνος του και την ολοκληρώνει πάλι μόνος του. Δεν έχει την ικανότητα να κάνει έναν συμπαίκτη του να λάμψει. Ξέρει να το κάνει μόνο για τον εαυτό του. Κάπως έτσι είναι και ο Μπαπέ," γεγονός που προκάλεσε σάλο σε όλο τον κόσμο.